Nepotrebni poraz

Prva tekma po premoru se za nas ni končala tako kot smo pričakovali. Prenovljene in spremenjene Olimpije nismo poznali, toda lotila se je nas tako, kot bi si jo morali mi. Igrali so hitro, kombinatorno, brezkompromisno z energijo in sproščenostjo, ki je pa nam primanjkovala.Koprčani so v srečanje stopili medlo, gostje pa so to izkoristili, prevzeli vajeti igre v svoje noge in zadeli za vodstvo že v 28′. Rumeni igrajo dobro samo na trenutke in žal vedno po prejetem zadetku. V drugem polčasu je bilo malo bolje saj so se igralci le razleteli po igrišču. Rezultat so Koprčani izenačili po podaji Ivice Guberca, ko je zadetek z diagonalnim strelom dosegel desni bočni igralec Matej Palčič. In že ko smo mislili, da smo se vrnili v igro smo po začetniški napaki v obrambi prejeli še drugi zadetek. Claudio Spinelli pa je imel v zaključku priložnost za remi, a je ni izkoristil.

KOPER − OLIMPIJA 1:2 (0:1)


Elšnik 28., Palčič 50., Perović 57.

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Žunič, Gabrovec.

Rumeni kartoni: Mulahusejnović; Pungaršek, Delamea Mlinar, Elšnik, Kapun, Perović

Koper: Vargić, Viler, Rajčević, Žužek, Palčič (od 74. Mišić), Guberac (od 61. Dodlek), Jelić Balta (od 46. Caimacov), Pejić (od 46. Barišić), Vršič (od 67. Spinelli), Knežević, Mulahusejnović.

Olimpija: Frelih, Pavlović (od 78. Andrejašič), Korun, Delamea Mlinar (od 78. Šme), Fink, Ostrc (od 53. Kapun), Elšnik, Perović (od 78. Boakye), Pungaršek, Ivanović (od 90. Kurež), Vombergar.

Nepotrebni poraz

“V igri je bila samo zmaga, vsi pa vemo, kaj pomeni prva tekma za nadaljevanje prvenstva,”

V prvem polčasu so bili gostje boljši tekmec in povedli prek natančnega strela kapetana Timija Maxa Elšnika. Koprčani so v drugi del krenili odločneje in po petih minutah prek Mateja Palčiča izenačili. Gostje so hitro odgovorili, tako da veselje kanarčkov ni trajalo dolgo.

»Tekma je bila enakovredna. Po izenačenju na 1:1 bi se tekma lahko obrnila tudi nam v prid. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav, v drugem smo z nekaterimi spremembami prevzeli pobudo in dobro igrali. Zmanjkal je kanček sreče, saj smo si zaslužili vsaj remi, če ne kaj več,« je tekmo videl trener Kopra Miran Srebrnič, ki se je že znašel na udaru kritik.

Koper bo v 21. krogu v soboto gostoval v Novi Gorici, Olimpija pa bo v nedeljo gostila Muro.

VIDEO VRHUNCI TEKME 20. kroga, Koper – Olimpija:

1 komentar

    • rumen on 11/02/2021 at 8:16

    Včasih naše moštvo res ne moreš razumeti. Ko bi se morali boriti, se sprehajajo, se ne odpirajo, igrajo počasi. Ne vem kaj vpliva na tak pristop posameznikov. Olimpija jih je enostavno povozila. Komentar trenerja seveda ne ustreza temu kar smo videli na igrišču. Že razmerje strelov pove vse. Nekateri igralci, kot da so izgubljeni v prostoru, ob tem da si imel včasih občutek, da namenoma izgubljajo žogo.

Komentarji so onemogočeni.