Naš Benedejčič začasni selektor

Proti Norveški in Bolgariji z Benedejčičem

Slovensko nogometno reprezentanco v novembru čakata zadnji tekmi prve sezone Lige narodov, na teh dveh preizkušnjah pa jo bo vodil Igor Benedejčič.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je ob prekinitvi sodelovanja s Tomažem Kavčičem povedal, da je cilj čim prej imenovati novega selektorja, a ni izključil možnosti, da bo reprezentanco vodil začasni selektor.

Mijatović se namreč iz načelnih razlogov pred prekinitvijo sodelovanja s Kavčičem z drugimi možnimi kandidati za selektorja ni pogovarjal, dogovarjanje o novem selektorju pa je proces, ki terja svoj čas.

Benedejčič bo reprezentanco prevzel opogumljen tudi z odličnimi nastopi, ki jih je pod njegovim vodstvom prikazala kadetska reprezentanca Slovenije, ko se je pred dnevi v konkurenci Avstrije, Bolgarije in Malte uvrstila v elitni del kvalifikacij za Euro U17 2019. Pri vodenju dveh tekem mu bo pomagal Robert Englaro.

Igor Benedejčič je sicer za slovensko reprezentanco v devetdesetih zbral osem nastopov in se je v zgodovino vpisal kot prvi strelec za Slovenijo. Zgodilo se je na tekmi proti Estoniji, ko je Benedejčič v 73. minuti izenačil na 1:1.

Tekst: NZS/MaK

Komentarji 4

Preskoči na obrazec za komentar

  • KP stara garda on 3. november, 2018 at 19:52

  Z vsem spostovanjem….ampak Benedejcic nima nobene izkusnje….ni prava izbira za raprezentanco

   • admin on 3. november, 2018 at 20:30
    Author

   Oprosti stara garda, da se oglašam vendar izkušenj niso imeli Katanec, Prašnikar, Stojanovič, Oblak, Verdenik, Kek , Kavčič vendar so vodili našo reprezentanco. Za to dajmo možnost našemu Igorju in ga podprimo, ne takoj svojega….saj veš.

    • KP stara garda on 3. november, 2018 at 22:12

    SE STRINJAM!

  • Tifozi1987 on 3. november, 2018 at 0:47

  Bene, srečno legenda in ponos NK Kopra!

Komentarji so onemogočeni.