Na Svetovnem klubskem prvenstvu se prvič testirajo nova nogometna pravila.

Svetovno klubsko nogometno prvenstvo v Abu Dhabiju, ki se bo danes zaključilo z obračunom med Real Madridom in Al Ainom, si bomo ljubitelji nogometa lahko zapomnili tudi po najavi sprememb nogometnih pravil.
UEFA in FIFA v Abu Dhabiju namreč preizkušata nova pravila, po katerih se naj bi igralo v bližnji prihodnosti. Med drugim se preizkuša ukinitev enega izmed najbolj bizarnih nogometnih pravil, ki nogometašem prepoveduje vstop v kazenski prostor in stik z žogo pri izvajanju gol-avta, dokler ga žoga ne zapusti. Novo pravilo še naprej ne bo dovolilo vstop v kazenski prostor do same izvedbe gol-avta, nato pa bo igralcu dovoljen vstop v kazenski prostor, še preden bi ga žoga zapustila, tako da bodo napadalci po novem lahko presekali krajše vratarjeve podaje. Prav tako se na Svetovnem klubskem prvenstvu preizkušata dve novi pravili. Prvo se tiče menjave igralca, druga pa suspenza po rdečem kartonu. Nogometašem pri menjavah po novem ne bo več potrebno zapustiti igrišča na sredini, kjer jih čaka njihova zamenjava, temveč tam kjer jim je v trenutku najbližje. Tako se naj bi preprečilo zavlačevanje pri menjavah. Kar pa se tiče rdečih kartonov, bo po novem prepoved nastopa na naslednji tekmi veljalo za katerokoli tekmovanje, ne zgolj za tekmovanja pod okriljem iste nogometne zveze. Vse te spremembe nogometnih pravil naj bi obe krovni nogometni organizaciji potrdili v marcu naslednje leto.

Več na: https://www.zurnal24.si/sport/nogomet/sprememba-najbizarnejsega-nogometnega-pravila-uvedba-dveh-novih-321033 – www.zurnal24.si

This image has an empty alt attribute; its file name is o_5566676_1024-1024x648.jpg

1 komentar

    • Jadran on 27. december, 2018 at 14:11

    Mislim, da na tekmah bi moralo biti dosti več rdečih kartonov, predvsem za zelo nevarne prekrške in za pregovarjanje nogometašev in dosti manj kartonov za neumne brezvezne prekrške. Še en predlog imam. Nogometaši, ki so izključeni zaradi rdečih kartonov bi morali biti nadomeščeni z rezevnim igralcem in ne da ena ekipa igra z desetimi ali manj igralci. Ta
    tekma ni več tako zanimiva.
    Imam še en predlog.V zvezi z prepovedanim položajem. Prepovedan položaj v kazenskem prostoru ne bi smel biti, če je najmanj en igralec nasprotnika še v kazenskem prostoru.

Komentarji so onemogočeni.

EnglishSlovenian