Na Bonifiki vezist Ramazan Orazov

Na Bonifikio prihaja in kje bo kariero v dresu kanarčkov nadaljeval Ramazan Orazov, 16-kratni reprezentant Kazahstana, ki je v kvalifikacijah za Euro 2024 igral tudi proti Sloveniji.

Add an overline text

Ramazan Orazov

Ramazan Orazov je star 25 let, doslej pa je igral v rodni domovini za Tobol. Nekaj izkušenj iz tujine že premore, saj je v preteklosti igral v Latviji in Rusiji. Leta 2018 je kot član Kairata osvojil kazahstanski pokal, skupno gledano pa je v tamkajšnji najmočnejši ligi odigral 66 tekem in zabil dva gola.

Preberi zgodbo

Ramazan Orazov v Kopru vidi odskočno desko za naprej.

Po koncu prejšnje sezone je igralsko zasedbo koprskega prvoligaša doletel pravi mali cunami, saj je bilo sprememb zares veliko. Tudi presenečenj ni manjkalo, močno je odmeval zlasti prihod izkušenega Nika Omladiča, kot smo že poročali, pa so medtem na Bonifiki povlekli še eno dokaj nepričakovano potezo. V svoje vrste so privabili kazahstanskega reprezentanta Ramazana Orazova iz Tobola, ki je do zdaj 16-krat branil barve svoje domovine. Da imajo kanarčki s 25-letnim vezistom, ki se je v tujini preizkusil tudi že v Rusiji in Latviji, resne namene, razkriva podatek, da so mu namenili dres s številko 10.

“Potrebovali smo takšnega igralca, iskali smo novo moč na tem položaju, in ko smo ga opazili, se je v nekem trenutku pojavila možnost, da bi ga morda lahko dobili. Resnici na ljubo se mi to sprva ni zdelo ravno realno, a smo si rekli, da bomo poskusili. Izkoristil sem določena prijateljstva in aktivirali smo zveze, ki bi nam lahko pomagale. Res smo si dolgo prizadevali, da bi igralca prepričali, naj se nam pridruži,” je povedal Ivica Guberac.
Pisali smo že, da je prišel brez nadomestila. S svojimi zdaj že nekdanjimi delodajalci se je pol leta pred iztekom pogodbe dogovoril za prekinitev sodelovanja, vendar ne z namenom, da bi bil Koper njegova končna postaja. “V Kazahstanu je dosegel skoraj vse, je reprezentant, in ker je še vedno dovolj mlad, je v Kopru prepoznal platformo, ki bi mu lahko omogočila odhod v kakšno ugledno evropsko prvenstvo. Ko smo mu predstavili naš projekt in prestope, ki smo jih izpeljali v zadnjih treh letih, ga je zgodba začela zanimati. Kot sem že rekel, se mi dolgo ni zdelo verjetno, da bi se lahko razpletla na takšen način. Tudi ali predvsem zaradi naših finančnih zmožnosti. V Tobolu je zaslužil neprimerno več, kot smo mu lahko ponudili mi. Glede na zneske je igralec za Olimpijo, Maribor, Celje … Ne bom rekel, da je naredil korak nazaj v karieri, se je pa odločil za nekega vmesnega na poti do lige, ki si jo je zamislil. Tako je bil pripravljen znižati svoje zahteve in odrekel se je kar nekaj denarja. S tem je pokazal ambicioznost; verjame vase in takšno razmišljanje nas navdušuje. Seveda smo tudi mi opravili dober posel, da ga je projekt, ki smo si ga zastavili, sploh pritegnil. Prav tako kot vloga, ki mu jo želimo nameniti. Počutil se je spoštovanega in vse skupaj je privedlo do podpisa pogodbe,” je z zadovoljstvom v glasu pripovedoval športni direktor kanarčkov, ki imajo kakopak aduta tudi v kakovosti življenja ob morju. “Z ženo imata majhnega otroka, in ko je poguglala Koper, se je vanj takoj zaljubila. Ramazan mi je zaupal, da pri njej niti za trenutek ni bilo dvomov, in kmalu jih tudi pri njem ni bilo več,” se je nasmejal Ivica Guberac.

vir:ekipa24.si