Na Bonifiki nova obraza

Predsednik je že nekaj časa govorili o tem, da prestopnega roka za ” kanarčke” še ni konec, dejal je, da bi se radi okrepili v zvezni vrsti in napadu. Želja se je uresničila saj so podpisali z našim napadalcem Barišičem in od danes bo v Kopru bo zaigral še 23-letni hrvaški vezist Bojan Knežević, ki je ki je v prejšnji sezoni nosil dres Olimpije. V Kopru bo ostal do konca sezone, bivšega mladega reprezentanta Hrvaške pa je spet posodil zagrebški Dinamo, s katerim ima pogodbo do poletja 2022. Ampak to še ni vse Koper se je okrepil tudi še za novo močjo v konici napada. V nadaljevanju sezone bo v zasedbi kanarčkov tudi argentinski napadalec z italijanskim potnim listom Claudio Spinelli, ki ga je prvoligašu z Obale posodila Genoa. Prestopna postopka sta že v teku, klub pa še čaka potrditev obeh certifikatov s strani NZS.

Claudio Spinelli

Triindvajsetletnik kluba iz serie A je bil na posodi tudi v prejšnji sezoni, ko je v domovini igral v dresu moštva Gimnasia La Plata, za katerega je zbral devet nastopov.

Rojstvo: 21. junij 1997 (starost 23 let), Buenos Aires, ArgentinaVišina: 1,8 mTeža: 82 kg.

Julija 2018 je podpisal pogodbo z italijanskim klubom Genova, 14. avgusta 2018 pa je bil poslan na posodo v klub Crotone iz Serie B.

Za Crotone je debitiral v seriji B 26. avgusta 2018 na tekmi proti Cittadella Za Crotone je dosegel svoj prvi gol v Italiji.

Leta 2019 se je Spinelli pridružil argentinskemu klubu Argentinos Juniors.

Bojan Kneževič

je nekdanji član vseh mladih reprezentančnih selekcij svetovnih podprvakov Hrvatov, pred nekaj leti pa je bil eden od glavnih upov zagrebškega Dinama.

22-letni vezist, ki je bil član serijskega hrvaškega prvaka od 13. leta, je za Dinamo v prvi hrvaški ligi debitiral s 17 leti, dve leti pozneje pa v sezoni 2016/17 z vsega 19 leti odigral tri tekme v ligi prvakov. Na tekmah proti Juvetusu, Sevilli in Lyonu je bil v začetni enajsterici.

Za Dinamo je v vseh tekmovanjih odigral 29 tekem in petkrat nastopil tudi v prejšnji sezoni, potem pa so ga hrvaški prvaki posodili mestnemu tekmecu Lokomotivi.

Dinamo ga je na to posodil Olimpiji kjer je za ljubljanski klub odigral na enajstih prvenstvenih srečanjih, a zgolj dve odigral v celoti. Sedaj pa bo kariero nadaljeval na Bonifiki kot posojen nogometaš Dinama.