Možni so treningi

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je sporočilo, da je vlada RS sprostila ukrepe tudi na področju profesionalnega športa. Nogometaši bodo lahko spet začeli trenirati.

Športniki se vračajo na treninge, a ob strogih ukrepih

Pri skupnih športih vadba v skupinah še ni dovoljena

Vlada je na dopisni seji sprejela odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti tudi za tiste registrirane športnike, ki se s športom ukvarjajo na vrhunski ravni. “Že pred časom smo sprostili ukrepe na področju rekreativnega športa, danes pa še na področju vrhunskega oziroma tekmovalnega športa. Gledalci na tekmovanjih še ne bodo mogli biti navzoči. Organizatorji bodo morali zagotoviti, da se bodo v prostorih, kjer bodo treningi in tekmovanja, pojavljale le osebe, ki bodo za to nujno potrebne,” je povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.
Kdaj se bodo torej lahko nadaljevala športna tekmovanja, denimo Prva liga v nogometu (preostala prvenstva v ekipnih športih so že končana)? “To bo stvar dogovora med Olimpijskim komitejem in športnimi zvezami. Mi smo prižgali zeleno luč in skupaj z ministrstvom za zdravje in NIJZ-jem predstavili pravila, recimo temu vedenja v tem obdobju. Vse preostalo je stvar odgovornosti in načina organiziranja na ravni športnih panog,” je povedala Kustečeva.