Minimalna zmaga

Koper je danes z zadetkom prvega strelca lige Nardina Mulahusejnoviča v prvem polčasu le premagali danes trdožive Kidričane. Danes ni bilo tisto, kar smo pričakovali od Kanarčkov vendar zmaga je le ostala doma. Igrali smo za nas pomembno srečanje in danes je bila ekipa Aluminija tista, ki je dominirala skoraj skozi celotno srečanje.Danes pa je v Kopru bil junak prvi strelec lige Nardin Mulahusejnović, ki je odločil obračun z osmim golom v sezoni. 22-letnik je zadel z glavo ob koncu prvega polčasa po idealnem predložku Mateja Palčiča.

KOPER − ALUMINIJ 1:0 (1:0)
Mulahusejnović 43.

Koper: Vargić, Rajčević, Jozinović (83./Pejić), Palčič, Jelić Balta (58./Knežević), Vršič, Dodlek, Žužek, Stevanović (83./Vekić), Barišič (71./Krajinović), Mulahusejnović (71./Spinelli).

Aluminij: Janžekovič, Ploj (55./Krefl), Jakšić, Petek, Azemović, Horvat, Čermak (79./Maletić), Matjašič, Kim, Prša, Flakus Bosilj (55./Klepač).

Rumen karton: Jelić Balta.

Poročilo s tekme

Nogometaši Kopra so prišli do sedme prvenstvene zmage. Z igro proti predzadnji ekipi prvenstvene razpredelnice Aluminiju niso navdušili, so pa izkoristili eno od maloštevilnih priložnosti, kar tekmecem ni uspelo. Z novimi tremi točkami so se točkovno izenačili z drugouvrščeno Muro.

Nogometaši Aluminija, ki so imeli zaradi snega nekaj težav na poti na Obalo, se v Koper, kjer jih je čakal na papirju favoriziran tekmec, niso prišli le branit. To je dokazoval že njihov uvodni pritisk, kljub temu pa so si v deseti minuti prvo priložnost priigrali gostitelji, ko je Stefan Stevanović žogo z glavo lepo zavrnil do Nardina Mulahusejinovića, ta pa je z roba kazenskega prostora streljal mimo gola.

Deset minut pozneje so lepo akcijo izvedli tudi Kidričani, Jure Matjašič je z desne strani poslal žogo v sredino, kjer je z glavo streljal Marcel Čermak, a je bil na mestu koprski vratar Ivan Vargić, ki se je nato v 34. minuti izkazal tudi po strelu Roka Prše od daleč.

Čeprav so imeli gosti več žogo v nogah, pa so v polno zadeli Koprčani. V 43. minuti je Matej Palčič z desne strani žogo natančno podal na glavo Mulahusejnovića, ta pa je z natančnim strelom dosegel še osmi gol v sezoni.

Tudi drugi polčas so napadalneje začeli Štajerci, v 56. minuti so si pripravili lepo priložnost, toda Mihael Klepač, ki je nekaj trenutkov pred tem stopil v igro, očitno še ni bil dovolj ogret, streljal je neposredno v vratarja Vargića.

Že nekaj minut pozneje bi lahko Klepač v kazenskem prostoru bolje reagiral, podobno kot v 74. minuti na drugi strani Stevanović in v 86. Palčič.

V naslednjem krogu bo Koper v soboto gostoval v Domžalah.

Komentarji 3

  • Denis on 03/12/2020 at 13:32

  Z slabo igro do zmage to je odlika velike ekipe. Se enkrat več kaj pomenijo dobri igralci Ala Palčič, Vršič, Mula….

  • StariNavijač on 03/12/2020 at 1:24

  Čestitke za zmago, vendar igra je zelo slaba!
  Forza kanarčki 💪💪💪

   • stojan on 03/12/2020 at 9:01

   Res igra ni bila za pet,samo če Palčič in Stevanovič zadela bi govorili čisto drugače lep pozdrav

Komentarji so onemogočeni.