Po kaosu Kanarčki…

Kanarčki boljši in vse tri točke gredo v Koper. Režiser srečanja je bil vse boljši Žan Benedičič, ki je s pravim evro zadetkom raztrgal mrežo vratarja Juga. V 79. minuti je za hrbet mariborski obrambi prišel Dario Kolobarić. Koprski rezervist je sam stekel proti vratom, nato ob tem pa ga je podrl Pridigar. Matej Jug je domačemu vratarju pokazal rdeč karton. Nekaj minut kasneje odločitev je sprožilo negodovanje na tribunah Ljudskega vrta, protesti pa so se potencirali nekaj minut kasneje, ko sta po poigravanju Golubovića v kazenskem prostoru padla tako koprski vratar kot Tolić. Sledila je dolga prekinitev zaradi incidenta ob robu igrišča. Stranskemu sodniku je v glavo priletel predmet s strani navijačev Maribora. Počasen posnetek je pokazal, da je domači nogometaš pohodil čuvaja gostujoče mreže. Po burni reakciji domačih gledalcev so Koprčani in sodniki odšli v garderobe. Zaslužena zmaga Kopra, ki se je utrdil pri vrhu lestvice.

MARIBOR – KOPER 0:1 (0:0)
Benedičič 88.
RK: Pridigar 80./Maribor
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Maribor: Pridigar, Mitrović (90./Sirk), Uskoković, Šoštarič Karić (90./Brnić), Žinič, Sikošek, Antolin, Repas, Laušić (46./Tolić), Kronaveter (83./Jug), Baturina (74./Vipotnik).

Koper: Golubović (85./Adam), Pavlović, Palčič, Prce (65./Mittendorfer), Novoselec, Benedičič, Vešner Tičić (85./Edomwonyi), Požeg Vancaš, Krajinović, Kotnik, Osuji (73./Kolobarić).

1 komentar

    • rumen on 09/10/2022 at 8:58

    Čestitke moštvu za zmago nad Mariborom po toliko letih v Ljudskem vrtu. Izjemen gol Benedičiča, ki je tudi sicer v moštvo prinesel potrebno mirnost in sigurnost v igri.

Komentarji so onemogočeni.