Kanarčkom se ni izšlo

Nogometaši Maribora so odnesli velike tri točke iz Bonifike. Tokrat so “kanarčki” svoj šesti poraz morali priznati vijoličastim. Prvi polčas sta ekipi odigrali Brez zadetkov, vendar bi se lahko končalo tudi drugače. Namreč Koprčani so imeli vratnico, in mogoče tudi enajstmetrovko ali dve, vendar sodnik, ki je imel danes zelo čuden kriterij sojenja, skupaj s sobo za var niso večkrat reagirali in si niso zaslužili pozitivne ocene prikazovanja spornih trenutkov. V drugem polčasu smo za trenutek po dobrem začetku na trenutek padli in prejeli zadetek. Žoga je zadela Bručiča v roko, sodnik pa je takoj pokazal na enajstmetrovko, ki jo je realiziral Mudrinski. Vendar to še ni bilo vse, po nekem čudnem strelu Žuglja z glavo ali ramo so gostje povedli z dve proti nič.Koper pa je le zadel tudi po enajstmetrovki, ko je zadel Maks Barišič z Panenko in zopet prevzel vodstvo strelcev. Izbranci Zorana Zeljkovića ob glasni podpori s tribun so še bolj pritisnili in so petnajst do dvajset minut do konca stiskali obroč okoli šestnajst metrskega prostorja, v zadnjih minutah podaljška je Kotnik z glavo zadeli tudi vratnico a se žal, saj za točko ni izšlo.

Koper : Maribor 1:2, (0:0)

Barišić 81./11-m; Mudrinski 50./11-m, Žugelj 59.

Koper: Golubović, Palčič, Novoselec, Mittendorfer, Bručić, Izata, (Guberac)Vešner Tičič,(Kotnik) Barišić, Osuji,(Krajinovič) Parris, Colley.

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, (Kronaveter)Alvir,(Uskokovič) Žugelj,(Šturm) Ivanović, Mudrinski.

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Rumeni kartoni: Vešner Tičić; Repas, Alvir.