Maribor prihajamo

Kanarčki po zadnjem medsebojnem obračunu proti Mariboru, ki se je končal z zmago vijoličastih z 2:1, sestavili niz osmih tekem v državnem prvenstvu, na katerih so zabeležili šest zmag in dva remija. Koprska obramba je v tem nizu prejela vsega tri zadetke. Rumeni odhajajo v Ljudski vrt, ko so v pokalu skupaj nanizali šest zaporednih zmag. Koper je štiri kroge pred koncem že v Evropskih tekmovanjih, stroka in vodstvo sta to poudarjala, da je to cilj Kopra letos. Neobremenjenost je prednost kanarčkov, domači pa bodo bolj na trnih, saj zadnja 3.leta niso osvojili nič. Ali bi lahko to bila tekma za naslov prvaka? Športni direktor Oliver Bogatinov je dejal za dnevnik Ekipa, mislim, da se bosta srečala dva različna sloga nogometa. Mariborski, ki poskuša biti pragmatičen, in koprski, ki je atraktiven, a hkrati tudi pragmatičen. Kdo bo na koncu slavil? Ne vem. Vem pa, da je veliko fantov v Kopru razpoloženih in v pravi tekmovalni formi.

Komentarji pred tekmo:

Lamin Collely : za Ekipo
Komaj čakam! Resno! To so tekme, ki jih nogometaši najraje igramo. Pred nami je res velika, tribune bodo zagotovo polne, to bo neposreden obračun za naslov prvaka. Mi jih bomo napadli z vsemi razpoložljivimi orožji, oni bodo nas napadli z vsemi svojimi. In upam, da bo boljša ekipa zmagala. Želim si, da bi stopili na igrišče, se zabavali, zabavali občinstvo in vse, ki si bodo tekmo ogledali prek malih zaslonov. No, seveda upam, da bomo mi na koncu tisti, ki bomo slavili in prekinili negativno tradicijo gostovanj Kopra v Ljudskem vrtu.

Ivan Novoselac: za Ekipo

“Verjamemo, da smo sposobni osvojiti dvojno krono. Vsi verjamemo, toda ostajamo na trdnih tleh, ne želimo nikogar omalovaževati. Smo v dobrem trenutku, imamo odlično ozračje, v takšnem ritmu želimo nadaljevati,” je še povedal Ivan Novoselec.

Maribor – Koper
Sodniki: Obrenović Rade (glavni sodnik), Žunič Matej (1. pomoč), Kovačič Andraž (2. pomoč) , Mertik Bojan (4. sodnik) , Kajtazović Nejc (5. sodnik) , Klančnik Tomaž (6. sodnik)

Delegat: Levačič Danilo
Vse tekmetekmezmageneodločeniporazigoli
Maribor87412719154
Koper8719274190