Lepotica kroga

Kanarčki so potrebovali zmago, da bi obdržali prvo mesto na lestvici a se ni izšlo. Mariborčani so srečno zadeli v zadnji minuti podaljška proti Domžalam in prehiteli Koper. V tolažbo nam je le to, da je pravi jesenski prvak Koper, kajti odigrana sta dva kroga pomladnega dela. V dobrem vzdušju in predstavi, ki se je ne bi sramovale tudi boljše nogometne lige, sta se danes Koper in Mura razšle z neodločenim izidom. Kanarčki so dominirali skozi celotno srečanje, a po zadetku Colleya se je gostujoči trener le odločil na zelenico poslati njegove najboljše igralce. Rezultat se je proti koncu srečanja spremenil v korist gostov po dveh napakah koprske obrambe. Muraši pa niso vzdržali do konca in v sodnikovem podaljšku z zadetkom Žana Žužka kanarčki le izenačijo. Pravičen remi res dveh najboljših ekip letos v državnem prvenstvu. Sedaj sledi zimska pavza, ki bo trajala vse do začetka februarja.

KOPER – MURA 2:2 (0:0)
Colley 59.; Mulahusejnović 81., Bobičanec 84.,Žužek 95.

Stadion Bonifika, gledalcev 1000, sodniki: Kajtazović, Kasapović, Gabrovec.

Koper: Adam, Palčič, Novoselec, Žužek, Bručić, Guberac (od 61. Vošnjak), Vešner Tičić (od 73. Varešanović), Osuji, Barišić, Colley (od 80. Bešir), Parris.

Mura: Zalokar, Pucko, Gorenc, Kanričnik, Lorbek, Ouro (77./T. Cipot), Šturm (91./Maruško), Kous, Lotrič (61./Horvat), Maroša (60./Bobičanec), K. Cipot (60./Mulahusejnović).

  • Za konec slovenske nogometne sezone v koledarskem letu 2021 se je obetala poslastica. Koper je prevzel vodstvo v Prvi ligi v 4. krogu in ga je držal vse do zadnjega kroga. A po zadnjem remiju in sobotnem uspehu Maribora proti Domžalam v sodnikovem dodatku so morali kanarčki za prezimitev na 1. mestu premagati branilca naslova Muro.
  • Koprčani so imeli rahlo pobudo, a si z izjemo strela Lamina Colleyja, ki je zletel mimo desne vratnice, niso pripravili resnejše priložnosti. Mura je bila nekoliko nevarnejša, v 23. minuti je Mitja Lotrič po samostojnem streljal mimo gola, Kai Cipot je že premagal vratarja Davida Adama, a mu je na golovi črti veselje preprečil Matej Palčič, ki je žogo odbil, prodor Žige Kousa po desni strani kazenskega prostora pa tudi ni obrodil sadov, Adamu je pri obrambi pomagala še vratnica.
  • Drugi del je bil precej boljši. Ekipi, posebno Koper, sta dvignili ritem, na začetku je Koper odločno napadel, kar se mu je tudi obrestovalo. Po kotu je bil v kazenskem prostoru najvišji Ivan Novoselec, po njegovem strelu je Zalokar žogo odbil v prečko, od tam pa je prišla do Lamina Colleyja, ki jo je spravil čez golovo črto. Trener gostov Ante Šimundža je takoj po zaostanku v igro poslal tri nove igralce, ki so do konca poskrbeli za preobrat. V 81. minuti je Bobičanec močno streljal od daleč, zadel vratnico, od katere se je odbila do nekdanjega igralca Kopra Nardina Mulahusejnovića, ki je žogo zlahka pospravil v mrežo.
  • Za takšen scenarij in zmago jim je sicer dobro kazalo, potem ko so po slabi uri igre povedli, a so v končnici tekme rumeni poskrbeli za preobrat, šele v 96. minuti je točko rešil Žan Žužek.

Koprčani verjamejo, da bodo v drugem delu še boljši

Zadovoljni so bili tudi v koprskem taboru. “Moramo biti zadovoljni. Žal nam je lahko, ker smo vodili in imeli vse v svojih rokah, ampak rezultat je na koncu realen. Mura je izkoristila vsako našo napako. Pokazala je, da je trenutno izkušenejša. Koper je še v izgradnji. Sem pa prepričan, da bomo tudi v drugem delu sezone visoko,” je po tekmi povedal kapetan Ivica Guberac.

Maks Barišič je dejal

“Prepričan sem, da bomo še močnejši. Verjamem v to. verjamem tudi v naslov prvaka. Seveda ne bo lahko, kar nekaj je ekip, ki se bodo borile za vrh, ampak trenutno zaostajamo samo za točko, ki ne pomeni nič. Pot je še dolga. Naš cilj je še vedno Evropa, ampak če bomo še močnejši, se morda ponudi tudi priložnost za nekaj več,” je še dejal 26-letni napadalec.