Pomembna zmaga na prvi tekmi kvalifikacij

Prvo srečanje kvalifikacij za obstanek v prvi ligi na Portovalu proti Krki je za Koprsko ekipo zelo pomembno, saj se gre za obstanek v prvi ligi. V prvem polčasu smo gledali nogomet med obema kazenskima prostorjema a z malo priložnosti za zadetke. Kanarčki so sicer imel malo večjo posest žoge in tudi dve lepi priložnosti za zadetek a niso bili zbrani. Polčas pa se je tako končal realno z neodločenim rezultatom. Drugi polčas sta ekipi pričeli previdno in brez pomembnih priložnosti. Vse do 64 minute, ko je z bližine kazenskega prostorja žoga poslana z strani Mitje Vilerja zadela domačega igralca v roko. Sodnik Kajtazovič pa je dosodil enajstmetrovko, ki jo je realiziral najboljši strelec lige Nardin Mulahusejnovič. Igralci Krke se še niso opomogli od prvega zadetka, ko so v 67 minuti po lepi podaji Mateja Palčiča do Stevana Stevanoviča prejeli še drugega. Sledijo minute, ko so rumeno modri kontrolirali doseženi rezultat, kajti lepo vodstvo pred drugim srečanjem je bilo potrebno obdržati. V sredo ob 20 h uri bo povratno srečanje na naši Bonifiki tudi z prisotnostjo gledalcev in upajmo z slavjem in obstanku.

Krka – Koper 0:2 (0:0)

Stadion Portoval, omejeno število gledalcev, sodniki: Kajtazović, Žunič, Kalan.
Strelca: 0:1 Mulahusejnović (64./11 m), 0:2 Stevanović (67.).


Krka: Pintol, Kambič, Vrandečič, Dušak, Bedek (od 46. Ejup), Hrka, Doumbia, Vešner Tičić (od 83. Vidmar), Kastrevec (od 83. M. Brekalo), Parris, Jašaragić (od 76. Marcius).


Koper: Adam, Mittendorfer, Palčič, Žužek, Viler, Jelić Balta (od 84. Dodlek), Vršič (od 80. Juffo), Guberac, Caimacov, Stevanović (od 72. Pejić), Mulahusejnović (od 84. Vekić).


Rumeni kartoni: Kambič, Ejup, Kastrevec; Jelić Balta, Mulahusejnović, Juffo, Caimacov.