Koprčani v Lozani zahtevajo vrnitev med elito

Štiri ure razprave

četrtek, 12. oktober 2017, 13:23

Razprava oziroma razjasnjevanje strokovnih ugotovitev v zvezi s pomladansko neizdajo licence FC Koper za igranje v prvi slovenski ligi je včeraj dobila epilog v Lozani.

LOZANA > Kresanje mnenj v odgovorih na vprašanja arbitrov senata mednarodnega športnega razsodišča (CAS) je trajalo skoraj štiri ure. Glavno besedo so imeli strokovni revizorji, FC Koper sta zastopala dva, Nogometno zvezo Slovenije pa eden. FC Koper sta v Lozani predstavljala tudi župan Boris Popovič in športni direktor kluba Boško Županović. Koprski župan, ki je svojo navzočnost pojasnil z interesom občine za dogajanja v zvezi s klubom, je bil po zasedanju senata s posredovanimi informacijami zadovoljen. Pravi, da v pravni igri FC Koper in NZS še ni ne poraženca ne zmagovalca, na končno odločitev mednarodnega sodišča pa bo najbrž treba počakati vsaj mesec dni. FC Koper so zastopali španski odvetniki, NZS švicarski, odločitev pa bo sporočil senat treh arbitrov, v katerega je FC Koper imenoval portugalskega arbitra, NZS avstrijskega, CAS pa angleškega. BG

vir Primorske novice

10. oktober 2017 ob 21:09
Koper – MMC RTV SLO, Televizija Slovenija   Poglej video  klik na sliko

O slovenskem nogometu bodo v sredo govorili na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani (Cas), kjer bo iskal pravico nekdanji slovenski prvoligaš Koper.

Koper je v sporu z Nogometno zvezo Slovenije, ki mu zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti in dolgov pred sezono ni izdala licence za prvo ligo, zaradi česar so Koprčani padli v primorsko ligo. Koprčani na sodišču zdaj terjajo vrnitev med slovensko elito.

V Lozani bo v sredo na sporedu zaslišanje obeh strani. Po zaslišanju bodo delo začeli trije sodniki: koprski, arbiter NZS-ja in en nevtralni arbiter razsodišča. Kdaj bo znana razsodba te trojke, je težko predvideti.

Valenčič: Klub nima več dolgov
So pa v koprskem klubu, ki je v prisilni poravnavi, pohiteli z dejavnostmi na finančnem področju, in presenetili. “Prisilna poravnava je s četrtkom zaključena. To pomeni, da so upniki poravnani in da klub nima več dolgov,” je za TV Slovenija dejal Valter Valenčič, predsednik FC Koper.

Mladinci in kadeti Kopra igrajo v prvi slovenski ligi. Koprsko člansko moštvo pa je trenutno vodilno v primorski ligi. “Pričakujem, da se bomo z Nogometno zvezo Slovenije še enkrat usedli in preučili možnost, kako in kaj naprej, ter v tem času dočakali tudi odločitev Casa,” pravi Valenčič.

Na nogometni zvezi trenutnega dogajanja ne komentirajo, obenem pa tudi pričakujejo razsodbo sodišča v Lozani. Če bo to presodilo v korist koprskemu nogometnemu klubu, potem vodilne na zvezi čaka ob iskanju novega selektorja še dodatno veliko dela.

VIDEO    Poglej video

1 komentar

    • KP stara garda on 12. 10. 2017 at 21:02

    Sodisce v Kopru se na siroko izogiba….za Lozano pa nima zdravstvenih tezav…..POPO ODJEBI

Komentarji so onemogočeni.

EnglishSlovenian