Koper klonil v ljudskem vrtu

V Ljudskem vrtu je Maribor presenetljivo zlahka prišel do izdatne zmage. Koprčani so res v Ljudskem vrtu pogrešali kopico nogometašev, a v boj vseeno poslali enajsterico, od katere je bilo pričakovati več. Kanarčki so v enem tednu izgubili tako že drugič zapored. Poraz je v Mariboru sledil po hudih napakah obrambe še posebej pa so to bile vidne v drugem polčasu in je bil poraz neizbežen. Sredina bleda, brez idej, in razen Omarja Correie si nekateri ostali igralci vezne linije ne zaslužijo majice prve ekipe. Res, da smo bili zdesetkani vendar bi lahko ostali pokazali in se dokazali z več agresivnosti in volje do zmage. Z vstopom Žana Benedičiča smo le imeli nekaj več od igre, vendar bi lahko trener po tako slabem rezultatu dal priložnost mladim Koprskim igralcem. Ne vem, kako bo proti Gorici, ki pa jo moramo enostavno premagati, vendar govorimo o derbiju in so možni prav si rezultati.

MARIBOR – KOPER 3:1 (1:0)
2800; Tolić 43., Laušić 54., Brnić 72.; Edomwonyi 96./11-m

Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič (40./Uskoković), Guerrico, Antolin, Laušić, Božić (66./Brnić), Iličić, Kronaveter (66./Sirk), Tolić.

Koper: Golubović, Kambič, Novoselec, Mittendorfer, Pavlović (55./Šimčak), Correia, Vešner Tičić,/Bilič,) Krajinović, Ochieng (55./Koderman), Požeg Vancaš (62./Benedičič), Edomwonyi.