Koper potrdil uvrstitev v 2.ligo

V samostojni Sloveniji bo nogometni klub Koper že tretjič sodeloval in igral v drugi ligi. Prvič pa so se uvrstili iz tretje lige, pred tem pa so igrali v drugi ligi v sezonah 1999/00, 1995/96. Koper je tudi danes potrdil,da ima ekipo in igro za višjo ligo. Rumeni so že v prvem polčasu zadeli dvakrat, na to v nadaljevanju ravno tako dvakrat in ponovil se je scenarij iz prve tekme v Kopru. Igralci Kopra so si napredovanje zagotovili s skupno zmago kar z 8:0, ter tako upravičili vlogo favorita.

NK Grad – FC Koper 0:4, (0:2)

Strelci : Sačer (32), Cerovac (36), Gajšek (57), Tomič (67)

Sodniki:Borošak Alen (glavni sodnik), Perger Primož (1. pomoč), Sužnik Jure (2. pomoč), Delegat:Karlin Marko, Št. gledalcev:500

Koper: Bužan, Hadžić, Cerovec, Badžim, Opara, Vrdoljak, Andjelić, Tomić, Gajšek, Sačer in Baša

Igrali še: Štromajer, Šolaja, Cvek

Foto: Facebook @FC Koper

Na današnji povratni tekmi kvalifikacij so rumeno modri še v drugo premagali ekipo Grada, in potrdil vstop med drugoligaše.

Kanarčki so potrebovali malo manj kot pol ure, da so premagali domačega vratarja. Za prvo vodstvo je poskrbel Mario Sačer, takoj za tem pa so Koprčani povišali rezultat v 36. minuti preko Denis Cerovca. , in postavili končni rezultat prvega polčasa.

Rumeni so tudi v drugem polčasu bili boljši nasprotnik in so rezultat povišali v 57. minuti, strelec pa je bil Robi Gajšek. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča so razrešili v 67. minuti vse dvome, ko je mrežo še četrtič zatresel Željko Tomić. Po koncu tekme je sledilo nepopisno veselje “Kanarčkov”.

Komentarji 3

  • Vedno Kanarcek on 10/06/2019 at 8:49

  Cestitam za ulozeni trud za uvrstitev v drugo lugo. Pricakujem, da se bomo vrnili k koreninam in drugo ligo zaceli s starim grbom in v rumeno modri barvi, to je nasa zgodovina, na to smo ponosni..

  • klemen on 09/06/2019 at 21:59

  Čestitke in upam, da bomo 100 letnico 2020 praznovali v rumeno modri barvi in z našim grbom na prsih v prvi ligi, kar je zelo pomembno in tega se zagotovo Ante zaveda! Prepričan sem, da je vrnitev naših simbolov tisti *klik*, ki bo vrnil gledalce na Bonifiko!

  • Rumeni on 09/06/2019 at 19:51

  Čestitke in upam, da bomo tudi v drugi ligi bili tako uspešni. Sedaj pa samo še zamenjava dresov, grba pa bomo ta pravi Koper.

Komentarji so onemogočeni.