Padel tudi Maribor

Neporaženi Koper je navdušil tudi v šestem krogu Prve lige Telemach, ko je z 2:0 premagal Maribor. Četrta zaporedna zmaga in izkupiček v prvenstvu doslej kot v letu 2010, ko smo bili prvaki.Dober začetek in še boljši konec, sicer drugi polčas bi morali držati žogo več v nogah, ampak zmagi se ne gleda v zobe.Pokazalo se je, da imajo kanarčki uboj iti napad, ki, ko bo še uigran, kajti ne smemo pozabiti, da igrajo skupaj le nekaj tekem delal preglavice še mnogim drugim.Tako je derbi šestega kroga 1. SNL je na Bonifiki pripadel Kopru, ki je zaenkrat lepo presenečenje uvodnega dela nove sezone.

KOPER – MARIBOR 2:0 (2:0)
Bručić 1., Mitrović 43./ag

Koper: Adam, Palčič, Rajčević, Žužek, Bručić, Jelić Balta (70./Grudina), Bešir (60./Oštrek), Guberac (46./Vešner Tičič), Barišić, Parris (81./Krajinović), Colley (70./Mulahusejnović).

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek (57./Koderman), Makoumbou, Alvir, Repas (57./Pihler; 72./Maher), Žugelj, Šturm (57./Požeg Vančaš), Sirk (67./Vipotnik).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Kanarčki so povedli že v 1. minuti, po podaji Lamina Colleyja z desne strani in odbiti žogi na golovi črti je z desetih metrov zadel Hrvat Karlo Bručić. Colley je v 20. minuti stresel še vratnico. Ko se je prvi polčas približeval koncu, je sledil nov šok za goste. Ivica Guberac je poslal predložek iz kota, pred vrati je z glavo žogo poskušal izbiti Nemanja Mitrović, a je to storil tako nespretno, da jo je preusmeril v lastno mrežo.V drugem delu so Mariborčani poskušali znižati izid oziroma izenačiti, toda vsi njihovi poskusi so bili neuspešni. Prave priložnosti si niso priigrali.

Komentarji 3

  • kondor on 22/08/2021 at 12:27

  3 zmage in vse zadnjih let je pozabljeno.

  • Franci on 22/08/2021 at 7:12

  Odličen Koper, borben. Pozna se tudi dobra selekcija, nogometna filozofija trenerja, selekcija igralcev itd. Bravo, bravo, bravo.

  • StariNavijač on 21/08/2021 at 22:52

  Moj poklon in čestitke našemu Kopru💪

Komentarji so onemogočeni.