Zmaga in velika napaka sodnika

Koper je z težavo danes in z neprepričljivo igro le premagal danes boljše in borbene Sežance. Kanarčki so tekmo odprli sanjsko, saj je Jelič Balta že v 8 minuti Koper povedel v vodstvo. Sežanci potem prevzamejo pobudo in v začetku drugega polčasa z veliko sodniško napako, ko je zapiskal enajstmetrovko, ki naj bi jo zagrešil Matej Palčič izenačijo. Toda kanarčki zopet po zadetku Spinellija preidejo v vodstvo in vpišejo novo zmago.

Koper – CB24 Tabor Sežana 2:1 (1:0)


Koper – Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Matković, Vojska, Salkić.
Strelci: 1:0 Jelić Balta (8.), 1:1 Babić (49./11 m), 2:1 Spinelli (81.).


Koper: Vargić, Jozinović (od 58. Mišić), Rajčević, Žužek, Palčič, Dodlek, Jelić Balta, Krajinović (od 69. Knežević), Vršič (od 90. Čirjak), Stevanović (od 69. Spinelli), Mulahusejnović (od 90. Vekić).


CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Zebić (od 84. Sever), Grobry, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair, Babić, Rovas (od 73. Stančič).


Rumeni kartoni: Jozinović, Palčič, Knežević; Mihaljević.
Rdeči karton: /.

Kanarčki so hitro pokazali, da želijo zmago in to že v sedmi minuti, ko Dare Vršič sam prišel pred vratarja Jana Koprivca, a je bil slednji uspešnejši. Sledil je udarec iz kota z leve strani, izvedel ga je sam Vršič in pred vrati našel Ivana Jelića Balto, ki je zadel z glavo in poslal žogo v mrežo Koprivca.

igralci Tabora so izenačili v 49. minuti, ko so prišli do najstrožje kazni, ki pa jo je sodnik neupravičeno dosodil, saj je žoga v kazenskem prostoru Mateja Palčiča zadela v glavo in ne v roko. Iz enajstmetrovke je bil zanesljiv Mario Babić.

Igrala se je 81. minuta, ko so Koprčani spet povedli. Zadel je Claudio Spinelli, ki je dosegel svoj prvenec v slovenski ligi, potem ko je v mrežo preusmeril podajo Darka Mišića z leve strani (2:1).

Koprčani so neporaženi (vključno s pokalom) že na šestih zaporednih tekmah. Koper se je točkovno izenačil z drugo uvrščenim Mariborom in na naslednji tekmi proti Olimpiji nima kaj izgubiti.

Ni bilo igranja z roko

Sežanci so prišli v 49. minuti do najstrožje kazni, ki pa so jo sodniki neupravičeno dosodili, saj je žoga v kazenskem prostoru Mateja Palčiča zadela v glavo in ne v roko.

Poročilo in zadetek Spinellija

s tekme med Koprom in Taborjem iz Sežane

2 komentarja

    • miro palčič on 04/11/2020 at 18:57

    Ko je že bila nepravilno dosojena enajstmetrovka za Tab0r bi moral nasprotni iigralec ,ki je le to izvajl uporabiti fer pley in udarec iz bele točke zgrešit.

    • StariNavijač on 03/11/2020 at 17:02

    Zakaj Barišič ne igra?

Komentarji so onemogočeni.