Poraz na Bonifiki

Soočenje dveh jubilantov Kopra in Maribora je prineslo dva različna polčasa, a na koncu je Jan Repas zadel za deseto zmago vodilnih Štajercev. Koper se danes ni nadigral, slab prvi polčas in boljši drugi, toda premalo, premalo. Kanarčki danes res niso bili pri stvari, da pa nisi zbran na takšnem srečanju lahko pomeni samo poraz. Gostje so imeli več želje po zmagi, in dejali bi tudi boljšo klop. Izreden zadetek Vršiča je vrnil Koper v igro, toda tokrat se ni izšlo. Miran Srebrnič je bil na tapeti v soboto, čeprav mu rezultatsko glede na vse okoliščine nihče ne more veliko očitati. Toda zelo vprašljivo je, če bo spomladi še na koprski klopi.

Koper – Maribor 1:2 (0:1)

Vršič 67.; Vrhovec 21., Repas 86.

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Jug, Praprotnik, Kasapović.

Strelci: 0:1 Vrhovec (21.), 1:1 Vršič (67.), 1:2 Repas (86.)

Koper: Vargić, Palčič, Rajčević, Žužek, Jozinović, Dodlek (od 90. Krajinović), Jelić Balta (od 46. Pejić), Stevanović (od 46. Knežević), Barišič (od 71. Spinelli), Vršič, Mulahusejnović.

Maribor: Jug, Klinar, Pihler, Peričić, Kolmanič, Vrhovec, Cretu (od 85. Dervišević), Repas, Požeg Vancaš (od 80. Uskoković), Kronaveter (od 80. Mlakar), Matko (od 88. Mešanović).

Rumeni kartoni: Žužek, Rajčević, Pejić, Jozinović; Repas.

Šlo je za soočenje jubilantov: v mestu Koper v letu 2020 obeležujejo stoletnico organiziranega igranja nogometa, prav na današnji dan 12. decembra 1960 pa je bil ustanovljen NK Maribor.

Uvodni pritisk Maribora je sadove rodil v 21. minuti, ko je z izjemnim udarcem z 20 metrov zadel Blaž Vrhovec. Štajerci so hitro prevzeli vajeti igre in prihajali v priložnosti, medtem ko Koper ni zmogel sestaviti več kot nekaj podaj na nasprotni polovici.

Drugi polčas je že v 2. minuti skoraj postregel z izenačenjem, a se je stresla le vratnica gostov. Nekdanji dolgoletni član Maribora Dare Vršič je udaril iz ostrega kota, Ažbe Jug je bil vkopan, a je žoga udarila v okvir vrat. Tudi v nadaljevanju so Koprčani igrali kot prerojeni v primerjavi s prvim delom, ko so bili popolnoma podrejeni. A so Mulahusejnović in kolegi bili preveč nenatančni vse do 66. minute. Prekršek pred kazenskim prostorom, nekoliko z desne strani je ponudil zlata vredno darilo za Vršiča vratar Jug je samo s pogledom pospremil let žoge.

Koprčani so nadaljevali s poletno igro, drugi gol je visel v zraku, štajerska obramba je na silo izbijala žoge. A v končnici je prišlo do novega preobrata – nekaj bilijarda pred kazenskim prostorom Kopra in nenadoma se je Janu Repasu kot na pladnju ponudila priložnost, ki jo je pograbil in zadel za 2:1.

Komentarji 3

  • Kanarino on 13/12/2020 at 7:45

  Koper praznuje 100 letnico……….. Maribor, Maribor, Maribor, Maribor, Maribor praznuje 60 letnico in tako skozi celotno srečanje….. Komentiranje tekme strokovnjaka Koper igra…….. in potem Maribor, Maribor, Maribor, Maribor, kajti v Sloveniji sta smo dva kluba . Eden je v Ljubljani drugi v Mariboru mar ne gospod Anže Bašelj in Branko Zupan….. mislim, da vam malo profesionalnosti ne bi škodilo. Sicer berem tudi članke ostalih, ki omenjajo v vseh naslovih praznik in 60 letnico, ampak 100 let pa je le 100 let.

  • rumen on 13/12/2020 at 7:41

  In prišla je ura resnice. Vemo, da samo besede in hvalisanje ne veljajo, pomembna je igra na terenu in tu je Koper pokazal daleč premalo za moštvo, ki bi rado doseglo nekaj več. Da je kvaliteta moštva omejena več ni sporno, to je pokazala nazadnje tudi ta tekma.
  Vseeno glave gor in borba za vsako točko.

  • StariNavijač on 13/12/2020 at 1:11

  Šampijoni???????????
  Želimo biti prvaki????????
  Haloooooo…….pa prvi polčas ste igrali kot p……ce, pa saj nismo igrali proti Realu!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡
  Te plače igralci kar dobivate od Anteja, bi navaden folk delal celo leto, sramota!!!!!!
  Krampe in lopate v roke, delat 8 do 12 ur na dan za 700 eur/ mesec, pa da vas vidim luzerje….. SRAMOTA 😡😡😡😡😡😡😡

Komentarji so onemogočeni.