Koper je ostal v ligi

Potem ko je Koper na prvi tekmi prišel do lepe prednosti, je marsikdo mislil, da bo povratna tekma zgolj formalnost. Toda igralci Krke so se pokazali za precej trši oreh od pričakovanj, tako da so si rumeno-modri šele v zadnjih minutah povratnega obračuna priigrali obstanek v prvi ligi.

Na drugi tekmi so Koprčani zapravili prednost s prve tekme že v prvem polčasu. Gostje so bili boljši nasprotnik, klub temu pa so rumeni imeli dve lepi priložnosti za zadetek. V drugi polčas vstopimo, da končno le zadenemo a se nam ni izšlo. Toda zopet smo v obrambi odigrali slabo in prejeli še tretji zadetek. In ko smo mislili, da ne gre, po prekršku nad Caimacovom z enajstmetrovke le preko Juffa zadenemo. Toda kanarčki so za obstanek v ligi potreboval še en zadetek, zaradi česar so prevzeli pobudo ter dosegli v 84. minuti, potem ko je po kotu z desne strani z glavo zadel Ivan Borna Jelić Balta. Sledi buren konec srečanja, ki nam ni več prinesel spremembe rezultata, prinesel pa nam je obstanek v prvi ligi.

Koper – Krka 2:3 (0:2)

Juffo 74., Jelić Balta 84.; Dušak 27., 44., Parris 62.

 • Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Sagrković, Kovačič, Kasapović.
 • Strelci: 0:1 Dušak (27.), 0:2 Dušak (44.), 0:3 Parris (62.), 1:3 Juffo (74.), 2:3 Jelić Balta (84.).
 • Koper: Adam, Mittendorfer, Rajčević, Viler, Palčič (od 46. Mišić), Dodlek (od 78. Vekić), Jelić Balta, Caimacov, Vršič (od 46. Juffo), Stevanović (od 72. Pejić), Mulahusejnović (od 88. Žužek).
 • Krka: Razum, Vrandečič, Ejup, Parris (od 84. I. Brekalo), Vešner Tičić, Dušak, Vidmar (od 67. Hrka), Doumbia, Kambič, Jašaragić (od 70. Marcius), Kastrevec.
 • Rumeni kartoni: Mulahusejnović, Stevanović, Vekić, Adam; Kastrevec, Hrka.
 • Rdeči karton: /.

Norišnica na Bonifiki

Tekma dodatnih kvalifikacij je bila za naše razmere dobra polna tempa ter lepih akcij, na koncu pa še zelo razburljiva z napeto končnico. In zapišemo lahko, da smo imeli veliko srečo res veliko. Kanarčki niso prikazali tistega kar smo od njih pričakovali in niso prav dobro odprli srečanje. Videlo se je, da je pomembnost tekme naredila svoje, vendar ne moremo se znebiti občutka, da je nekaj narobe z ekipo ali pa s samim vodenjem kluba. Krka si je definitivno zaslužila več, a tako je to v nogometu. Kdor ga ne da, ga dobi. In zapisi nekaterih komentatorjev , da ni bilo enajstmetrovke, lahko trdi samo totalni nogometni analfabet. Težko najdemo bolj očitno enajstmetrovko. Krko nisem podcenjeval, vedel sem, da igrajo dober nogomet in da ima kar nekaj dobrih posameznikov.

2 komentarja

  • rumen on 03/06/2021 at 7:41

  Vsaj to. Sicer pa pričakovano – mizeria. S tako ekipo nimamo kaj iskati naslednje leto v prvi ligi. Kot že rečeno, so potrebne korenite spremembe. Začne pa se vedno pri upravi.
  Prepričan sem, da si zaslužimo boljši Koper. Odgovornim v klubu lahko že pogled na prazne tribune jasno pove, kaj si navijači mislimo o vsem skupaj.
  Mora biti boljše !

  • StariNavijač on 02/06/2021 at 23:39

  Obstanek ja, vendar ekipa je zelo slaba in nekonkurenčna. Potrebno bo tudi iz kluba zbrcati reškega šminkerja z njegovimi igraći, ker Koper ob 100 letnici, NE potrebuje balkanskih strućkotov.

  Forza Koper

Komentarji so onemogočeni.