Koper in Gorico ni vprašal nihče

V Delu so zapisali: Brez posledic pandemije koronavirusa ne gre niti v slovenskem nogometu. Deseterica prvoligašev je presenetila z nenavadno odločitvijo, s katero je spravila v bes vodilna drugoligaša Koper in Gorico. V primeru potrditve tekmovalne formule 9+1, kar bi bil paradoks glede na to, da bi nadaljevanje sezone izpeljali povsem v skladu s tekmovalnimi pravilniki, bi krajšo potegnil drugouvrščeni v 2. SNL. Trenutno je druga Gorica.

Predsednika kluba Anto Guberac ogorčen

Prvoligaški klubi so se dogovorjali in se dogovorili, toda pri oblikovanju načrtov so obšli najboljše nogometne drugoligaše

»Ne razumem in ne vem, s kakšnim ciljem so prišli do takšne formule,« se je z ogorčenjem odzval predsednik ND Gorica Hari Arčon, ki ga je zelo zmotilo, da so se o usodi drugoligaških moštev in tekmovalne sezone pogovarjali brez sodelovanja s klubi iz 2. SNL. Podobno ogorčen je bil prvi mož Kopra Ante Guberac.»Res je Koper prvi in tudi če bi bil na koncu prvenstva prvi, ne vem, s kakšno pravico so se odločili, da bodo drugega na lestvici prikrajšali za to, da bi na igrišču poskušal napredovati v prvo ligo. To je odločitev mimo vseh športnih pravil,« je bil odločen največji pokrovitelj koprskega kluba, ki sicer vztraja pri tem, da bi bila edina rešitev, da bi čez tekmovanje naredili križ ter se raje pametno in ob upoštevanju vseh razmer pripravili za naslednjo sezono. Saj da klubi v 2. SNL niso sposobni izpeljati do konca sezone, ker ni mogoče izpolniti vseh zahtev. In spomnil na geslo o enakopravnosti in enakovrednosti, ki da jo zagovarjajo tudi pri evropski nogometni zvezi v Nyonu in svetovni organizaciji v Zürichu.

1 komentar

    • StariNavijač on 26/04/2020 at 23:41

    Iz preverjenih virov, v Koper se vračajo: Palčič, Rajčevič in Šme!
    Bravo Ante💪

Komentarji so onemogočeni.