Remi na Bonifiki

Srečanja Koprčani niso najbolje odprli, dve pol priložnosti Mulahusejnoviča so bile premalo v bledi predstavi prvega polčasa. Na drugi strani pa so igralci Gorice izkoristili predložek Paljka v 37 minuti, ko je zadel Smailagić in povedel goste v vodstvo. V drugem so Koprčani le odigrali kot je treba in izenačili iz enajstmetrovke, ko je bil prekršek storjen na Žanu Žužku. Izvajalec pa je bil Mulahusejnovič in dosegel svoj šesti zadetek v prvenstvu. Srečanje v derbiju obeh primorskih ekip se je končal brez zmagovalca, kanarčki so bili boljši v strelih na gol (razmerje 12:5, od tega v strelih v okvir vrat 7:3) ampak niso bili danes strelsko razpoloženi.

KOPER – GORICA 1:1 (0:1)
Mulahusejnović 74./11-m; Smailagić 37.

Koper: Vargić, Jozinović (84./Čirjak), Rajčević, Žužek, Mišić, Dodlek, Jelić Balta (84./Guberac), Stevanović (58./Spinelli), Knežević (46./Cerovec), Barišić (84./Krajinović), Mulahusejnović.

Gorica: Likar, Paljk, Mevlja, Tomiček, Širok, Grudina, Bjelica, Nkama, Cvijanović, Smajlagić (81./Marinič), Velikonja.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Koprčani so bili pred primorskim obračunom z Gorico šest tekem brez poraza in v nizu treh zmag. Tokrat pa so pogrešali lažje poškodovanega izkušenega Dareta Vršiča, Marka Pejiča in Mateja Palčiča. Brez nekdanjega slovenskega reprezentanta in najboljšega asistenta lige si v prvem polčasu niso priigrali veliko priložnosti. Ko je Semir Smajlagić v 37. minuti povedel Gorico v vodstvo, je za domače vrag vzel šalo. V drugem polčasu so iskali pot izenačenja, veliko menjali, a je ostajal Uroš Likar nepremagan. Po nekaj menjavah so Koprčani prevladovali v drugem delu ter izenačili z bele pike.

Poročilo in video

https://youtu.be/POYPKTU7PNk