Prva domača zmaga

Prvenstvena tekma med Koprom in Domžalami v 7.krogu se je zaključila po željah Koprčanov. Koper je skozi celotno srečanje bil tisti, ki je igro vodil, tako, da nasprotnik danes ni imel nobene možnosti za zmago. Bonifika je v soboto videla prvo prvoligaško zmago po 6. maju 2017. Tudi takrat so Koprčanom nasproti stali Domžalčani, tudi takrat so brez težav slavili domačini.Domžale so v svojih vrstah imeli odličnega igralca Senijada Ibričiča, ki je še pred tremi leti nosil rumeno modro majico.

Koper – Domžale 2:0 (1:0)

  • Stadion Bonifika, sodniki: Borošak, Benc, Friš.
  • Strelec: 1:0 Mulahusejnović (26.), 2:0 Mulahusejnović (52.).
  • Koper: Vargić, Rajčević, Jozinović (od 69. Mišić), Vršič (od 84. Bešir), Palčič, Knežević, Žužek, Barišić (od 62. Krajinović), Dodlek, Pejić (od 69. Čirjak), Mulahusejnović (od 70. Spinelli).
  • Domžale: Sorčan, Sikošek, Vuklišević, Dobrovoljc, Žinič, Husmani, Pišek (od 61. Podlogar), Svetlin (od 79. Urbančič), Ibričić, Sikimić (od 61. Vuk), Kolobarić.
  • Rumena kartona: Barišić; Vuklišević. Rdeč karton: /.

Koper na lestvici pred Domžalami

Koper je z dvema goloma Nardina Mulahusejnović na uvodni tekmi 7. kroga Prve lige odpravil Domžale z 2:0 in jih s tem tudi prehitel na prvenstveni lestvici.

Po nizu treh tekem brez zmage so rumeni le vpisali tri točke. Spet je bil eden od boljših Nardin Mulahusejnović, ki je z dvojčkom prevzel vodstvo na lestvici strelcev Prve lige TS.

Igrala se je 26. minuta, ko je Senijad Ibričić, ki se je po treh letih vrnil na stadion Bonifika, naredil napako. Do žoge je prišel Dare Vršič, ki jo je potisnil do Mulahusejnovića, ki mu ni bilo težko zadeti. V drugem polčasulo je novih 26 minut igre in Koprčani so vodstvo z zadetkom Mulahusejnovića podvojili, ko je iz bližine v mrežo pospravil odbito žogo po podaji Maksa Barišića. V 56. minuti je imel Pejić izjemno priložnost za 3:0, ko je iz bližine sprožil z glavo, Grega Sorčan pa je preprečil veselje koprskemu nogometašu.

Do konca z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na obeh straneh ni bilo več prave priložnosti. Koprčani so bili razigrani in danes boljši nasprotnik. Koper v naslednjem 8. krogu v soboto gostuje pri Mariboru.

1 komentar

    • pato on 21/10/2020 at 8:05

    Ob uspehih pa nobenega komentarja? 🤔 Zanimiva navijaška klientela…

Komentarji so onemogočeni.