Neodločeno na Bonifiki

Na razmočeni Bonifiki sta se danes pomerila Koper in prvak iz prejšnje sezone ekipa iz Celja. Iztržili smo točko doma, kar pa ne bo dovolj za preboj do željne Evrope. Pri Koprčanih je danes manjkalo kar nekaj standardnih igralcev prve ekipe, kar se pa uvodnih minuta igre ni poznalo. Je pa v vratnice prvič v letošnjem prvenstvu vstopil vratar David Adam, ki se je v sodnikom podaljšku izkazal in ubranil strel z bele točke Dangubiču in preprečil novi poraz. Kanarčki so skozi celoten prvi polčas sicer bili boljši nasprotnik a so svoj prvi zadetek dali v 43 minuti, ko je gostujočega vratarja po lepi podaji Kneževiča matiral Matej Palčič. V drugi polčas smo zopet vstopili kot, da je vse odločeno ter se povlekli v svoj kazenski prostor. Ali je to normalno ali je to taktika trenerja, da se branimo skozi celotni drugi polčas in prežimo na proti napade doma ne gre. Celjani so nas vse bolj pritiskali in zadetek je visel v zraku. Nepremišljen prekršek Stevanoviča nad celjskim igralcem Amadejom Breclom v kazenskem prostoru je sodnik v 84′ minuti piskal enajstmetrovko, ki jo je realiziral Dangubič in izenačil ter postavil končni rezultat tekme. Imeli pa so Celjani v 93′ minuti še eno enajstmetrovko, ko je Mateja Palčiča žoga zadela v roko v našem kazenskem prostoru. Tako so Celjani dobili še eno priložnost in najstrožjo kazen za preobrat, da odnesejo vse tri točke. Žogo je na belo točko znova postavil Dangubić, toda tokrat je njegov poskus Adam ubranil. Takoj zatem je bilo konec srečanja. Sedaj sledi tritedenski odmor in priprava za naslednjo tekmo, ko bodo kanarčki igrali doma proti Taboru.

KOPER – CELJE 1:1 (1:0)

Strelci: Palčič 43.; Dangubić 84./11-m
V 93. minuti je Adam ubranil 11-m Dangubiću.

Koper: Adam, Rajčević, Palčič, Knežević, Mišić, Cerovec (52./Mittendorfer), Pejić, Caimacov, Krajinović (69./Viler), Barišić (64./Stevanović), Mulahusejnović (52./Spinelli).

Celje: Jurhar, Martis (63./Kadušić), Ćalušić, Zaletel, Brecl, Benedičič (79./Hajrić), Šporn (46./Novak), Rorič, Matjašič, Kerin (63./Kuzmanović), Sokler (63./Dangubić).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)

Video: Zanimivi utrinki s tekme.

Komentarji 3

  • StariNavijač on 15/03/2021 at 11:19

  Adam mora postati fiksen prvi golman, Vargić dovidženja!!!!
  Pol ekipe si ne zasluži svetega dresa!!!!
  Klub potrebuje trenerja z vizijo in z igro, Vanoli nima blage veze, bunkeraš in samo nekaj kriči v prazno!!! TAKOJ vrnit Srebrniča na položaj glavnega trenerja!!!!
  Vršič MORA igrati!!!

  Ante PROSIM vrni Mirana Srebrniča in mu daj proste roke, da se on odloči sestavljati ekipo!!!

  • Stara garda on 15/03/2021 at 8:49

  Drugi polčas katastrofa… Nerazumljivo je, da se doma po vlečeš nazaj, nobene igre, samo neko nabijanje. Vanoli še nikjer ni imel svoje prepoznavne igre, vse nekam na silo…. manjka pravi Vršič, nimamo sredine, Vargič katastrofa……eden in edini naš KOPER

  • rumen on 15/03/2021 at 7:11

  Ne vem, če je to taktika trenerja, da se braniš cel drugi polčas. Jasno je, da boš ob sami obrambi prej ali slej prejel gol. Igrati doma bunker, namesto napadati, je značilnost slabih ekip, ne pa tistih, ki si domišjlajo igranje v Evropi. S takimi predstavami Koper nima kaj iskati v Evropi, še za domače prvenstvo je to kar sedaj kaže premalo !

Komentarji so onemogočeni.