Koper odnesel vse tri

Danes, Rogaška in Koper prvič na zelenici v zgodovini 1. SNL. Zaradi znanih dogodkov pred prvim srečanjem na Bonifiki, sta kluba prvi medsebojni obračun v tej sezoni odigrala šele danes. Po začetnem otipavanju in pol priložnostih rumenih, so vendarle zadeli v 26′, ko je žogo v mrežo poslal Enej Jelenič. Do konca prvega polčasa še nekaj pol proložnosti vendar se je končal z vodstvom kanarčkov.V drugem koprčani stopnjujejo ritem in zopet je bi Enej Jelenič tisti, ki je imel lep priložnost, vendar so žogo s črte odbili domačini. Koprčani so kontrolirali srečanje, domačini pretili vendar so tri točke odšle v Istro.

prva liga telemach
prva liga telemach

Rogaška – Koper 0:1 (0:1)

Jelenič 26.

Rogaška: Vodišek, Flis, Mihalić (78./Marcius), Rantuša Lampreht, Braut (46./Kurtović), Andrejašič (46./Pirtovšek), Majcen (60./Korošec), Thalisson, Benedičič, Kregar (78./Vinogradac), Gradišar.

Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Prce (66./Palčič), Pavlović, Vešner Tičić, Ankrah, Žavbi (1./Groznica, 60./Orazov)), Barišić, Jelenič (60./Nkada), Mulahusejnović.

Koprčani so sicer že po 45 sekundah opravili prvo menjavo, mladega Luko Žavbija, ki je začel tekmo zaradi zahtevane kvote mladih domačih igralcev, je zamenjal Gabriel Groznica. Mimogrede, preden je odšel v Koper za svetovalca, je bil trener Koprčanov Safet Hadžić del NZS, kjer je, kako ironično, skavtiral mlade igralce za različne reprezentančne kategorije.