Koper tokrat boljši od Olimpije

V večerni sobotni tekmi je na Bonifiki in razočaranju kanarčkov iz drugega dela zadnjega prvenstva gostovala Olimpija. Gledalci so v prvem polčasu videli lep in dinamičen nogomet. Obračun med Koprčani in Ljubljančani je na tribune Bonifike privabil številne ljudi, tisti, ki so pesti držali za domače, pa so domov odšli zadovoljni in nasmejani. Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti za zadetek, a le tega do konca polčasa nismo videli. Koprčani so vstopili bolje v drugi polčas in kronali zmago nad Olimpijo. Mulahusejnovič in Nkada sta bila strelca v zanimivem srečanju. Pri Kopru je vso tekmo izstopal Omladić, v 58. minuti je poslal lep predložek iz kota, ki ga je z visokim skokom z glavo v gol Matevža Vidovška poslal Nardin Mulahusejnović. Je pa zadel danes tudi rezervist, Francoz Timothee Nkada, ki pa je pred že imel lepo priložnost, a mu je strel gostujoči vratar ubranil. Olimpija si ni priigrala nobene omembe vredne priložnosti, razen častnega zadetka. Kanarčki so bili danes boljši in konkretnejši na prvem srečanju nove sezone. V naslednjem krogu bo Koper doma 29. julija gostil Kalcer Radomlje.

KOPER – OLIMPIJA 2:1 (0:0)

Strelci: 1:0 Mulahusejnović (58.) 2:0 Nkada (88.), 2:1 Sešlar (90.)

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)

Koper: Koprivec, Pabai, Prce, Correia (od 65. Groznica), Vešner-Tičić, Osuji, Palčič, Omladič (od 81. MIlovanović), Ruedl (od 46. Barišič), Krajinović, Mulahusejnović (od 70. Nkada).

Olimpija: Vidovšek, Karamatić, Lasickas (od 46. Jorge Silva), Fadida (od 62. Elšnik), Ratnik, Bristrić, Motika (od 62. Rui Pedro), Posavec (od 73. Lucas Pedro), Florucz (od 62. Sešlar), Doffo, Krefl.

  • Rumeni kartoni: Koprivec, Krajinović, Mulahusejnović, Correia; Lasickas, Krefl, Doffo.

.