Zaklučuje se leto 2017

Zaključilo se je burno leto 2017 za nogometni klub Koper. Po meteorološko bi dejali, da je bilo vreme letos na Ljubljanski cesti 2 zelo vetrovno z občasnimi padavinami. Okrog kluba se je dogajalo marsikaj, in če bi hudomušno dejali, je bilo vsega, le lepe igre in  nogometa ne, zaradi česar prihajamo na športna igrišča.

Športnega vzdušja, medsebojnega razumevanja med navijači in upravo ter končno tudi med igralci enostavno, razen nekaj zvestih privržencev, ni bilo. Vodstvo kluba  je v letu 2017 poizkušalo narediti vse, da bi rešilo usodo kluba, toda le delno uspešno. Športno povedano smo srečanje proti nogometni zvezi izgubili, saj nismo pridobili licence za igranje v prvi ligi in posledično izpadli v občinsko ligo. No, pa so zadoščenje dobili na sodišču, ko je bila potrjena prisilna poravnava in so se dogovorili z upniki ter rešili klub pred stečajem.

V odhajajočem letu nas je zapustilo kar nekaj  navijačev, med njimi je bil tudi naš prijatelj in veliki ljubitelj nogometa Marko Matić, ki je sodeloval pri največjih uspehih nogometnega kluba Koper v osemdesetih letih. Pred kratkim je odšel tudi Jože Šenk, bivši igralec ter trener v mlajših selekcijah kluba. Seveda ne smemo pozabiti našega prezgodaj umrlega Roka Pahorja in mnogih drugih, privržencev kanarčkov.

In kaj si želimo mi, navijači, do sedaj največjega in najboljšega nogometnega kluba na Primorskem in v Sloveniji: povrnitev simbolov, ki so zaznamovali bogato tradicijo kluba, in vere v vodstvo kluba, ki naj bi mu zaupali, in ki naj bi upoštevalo voljo in želje večine navijačev. Nekaj tistih, ki nas je še ostalo,  ne zanima v kateri ligi igramo, lahko je to tudi četrta. Naj bo v ekipi čim več doma vzgojenih igralcev, in da v njej prevladuje duh domačnosti, privrženosti in ne pohlepu po denarju in klientelizmu.

Mnogo mar ne! Zahtevamo preveč, ali pa je ego posameznika večji od skorajšnje stoletnice kluba. Nekateri z nestrpnostjo čakajo pozitivne novice iz Švice, eni   čakamo, da se Koper vrne močnejši na prvo ligaško sceno, na kateri je bil vedno glavni igralec. Vsem nogometašem Kopra, vodstvu in privržencem kluba želim v prihajajočem letu, da bi to vse napisano dosegli in končno skupaj napolnili našo legendarno Bonifiko.

Komentarji 3

  • Yota on 28. 12. 2017 at 15:09

  Kopra ni več, jih ni ne obstajajo…..Nobeden jih ne gleda, nobeden ne govori o njih, sramota kam nas je spravil…..tisti, ki vse zna in ve skupaj z njegovimi vernimi psi.

  • Tifozi1987 on 27. 12. 2017 at 19:24

  Lepo napisano, manjka samo še češnja na torto in sicer: FCK zapušča vedno več mladih domačih, eden od zadnjih, ki je odšel v Bravo, je sin koperske LEGENDE Tojota, ja 16 letni Tojo jr.

  • Rumeni za vedno on 27. 12. 2017 at 12:09

  Kratko, jedrnato in resnično—-bravo!!!!!!

Komentarji so onemogočeni.

EnglishSlovenian