Komisija za pritožbe NZS odločila o pritožbi NK Rogaška

Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je sprejela končno odločitev v primeru pritožbe NK Rogaška zoper prvostopenjsko odločitev o registraciji tekme Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško v korist FC Koper s 3:0 potem, ko gostujoči klub ni izpolnjeval pogoja doma vzgojenih igralcev. Pritožba Rogaške je bila zavrnjena kot neutemeljena.
 
V obrazložitvi, ki jo je Komisija za pritožbe pod vodstvom predsednika senata Jerneja Klariča, podala na štiristranskem dokumentu, je komisija zapisala, da sta bili odločitvi delegata in vodje tekmovanj pravilni in v skladu z odločbami Tekmovalnega zapisnika NZS ter zavrnila argument NK Rogaška, da bi morala biti tekma 6. kroga odigrana zaradi tega, ker je bila odigrana tekma 5. kroga, ko Rogaška prav tako ni izpolnjevala pogoja doma vzgojenih igralcev. Kljub temu je komisija ugotovila, da napake pri registraciji tekme 5. kroga ne vplivajo na tekmo 6. kroga, saj je potrebno postavo oddati za vsako tekmo posebej.
 
V skladu z veljavnimi pravilniki pritožba zoper odločitev komisije za pritožbe ni možna, zato se lahko tekma 6. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško dokončno registrira z rezultatom 3:0 za domačine.

Tekst: NZS/MaK