“Kanarčki”

Z naslovom jesenskega prvaka v 2. SNL je naskok med elito odločno napovedal Koper. “Obala je lačna prvoligaškega nogometa,” to se sicer po obisku na prvenstvenih tekmah še ne čuti, ampak na srečanjih proti Mariboru in Aluminiju se je to dobro videlo.

Koper počasi drvi …

Rumeno modra podmornica pluje proti prvi ligi

Pisalo se je leto 2010, ko so “kanarčki” po zmagi nad Nafto v Lendavi osvojili pokal za naslov državnega prvaka. Za Koprčane so tedaj igrali tudi Miran Pavlin, Amir Karić, Mitja Viler, Andraž Struna, Dare Vršič...trener pa je bil Nedžad Okčič. In prav Dare Vršič je zopet zatresel lendavsko mrežo za prepričljivo zmago v zaključku tekme ekipe Kopra, ki je prvi del tekmovanja osvojil naslov jesenskega prvaka v drugi ligi.

Pot do prve lige bo še dolga in odigrati bo potrebno še nekaj težkih tekem. “Na pomembnem srečanju proti Nafti in po porazu v proti Gorici smo le prišli do treh točk, zaradi katerih bo zimski premor bolj miren je dejal sedanji trener Miran Srebrnič “. Statistika v prvem delu je 13 zmag ob štirih neodločenih tekmah proti Brdom in Dravi, doma pa so rumeni izgubili proti Fužinarju in Gorici. Koper ima pred spomladanskim delom 43 točk, Gorica dve manj, še dve manj Radomlje, prav daleč nista niti Fužinar 36 in Nafta 34. Drugo ligaški ples se bo nadaljeval 8. marca 2020, končal pa 16. maja. Povejmo, da bo tedaj natanko deset po osvojitvi prvega državnega naslova v samostojni Sloveniji in v letu praznovanja100 letnice igranja nogometa v mestu, ko je Koper postal državni prvak.

Ekipo je bilo po napredovanju iz tretje lige v kakovostnejši drugi razred, okrepiti in dopolniti moštvo. Tako so se med sezono imeli rumeno modri imeli težave in nekako smo pričakovali, da se ekipa ne bo uigrala. Pričakujemo pa, da bodo “kanarčki” spomladi močnejši in okrepljeni pričakali svoje nasprotnike. Kdo bo prišel, kdo bo odšel je vsekakor prehitro govoriti in pisati. Ne smemo pozabiti, da smo prišli iz tretje in takoj merimo na prvo ligo. Kar pa je letos, ko je konkurenca močna kot še nikoli do zdaj zelo težko. Vodstvo strokovnega kluba in ambicioznega predsednika Anteja Guberca čaka še veliko dela, kajti kot smo zapisali Koper je lačen prve lige.
Slika naslovnice: Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

NK Koper 1920 - 2020 " Bodi moder, navijaj za rumene "