“Kanarčki” pričeli s treningi

Po dveh mesecih premora zaradi korona virusa in posameznih priprav so se koprski nogometaši danes zbrali na domači Bonifiki. Treninge so prilagodili tako, da vadba poteka v manjših skupinah, igralci pa ohranjajo primerno razdaljo in nimajo medsebojnih telesnih stikov.

Foto: Radio Koper/Primož Čepar

Vadba po prilagojenem programu

Za radio Koper je dejal trener vodilnega drugoligaša, Miran Srebrnič:

“Danes smo začeli z delom po skupinah, držimo se navodil. Upoštevali bomo vse predvidene protokole, v Kopru imamo pogoje, da jih lahko izpolnjujemo. Skeptičen sem glede ostalih drugoligašev, menim da jih veliko nima pogojev za izpolnjevanje protokola, kot se zahteva.”

Vadba poteka pod vodstvom štirih trenerjev na štirih igriščih, igralci ohranjajo primerno razdaljo in nimajo medsebojnih telesnih stikov. Prepovedana je uporaba slačilnic, igralci se preoblačijo na zunanjih površinah. Izkušeni Dare Vršič se je razveselil snidenja s soigralci.

“Veliko pomeni družba, do sedaj smo bili v bistvu zaprti v družinski krog. Ne bomo se dotikali, se pa bomo družili in se pogovarjali. To pomeni eno veliko pozitivo.”

Ni še jasno, kdaj se bosta prva in druga liga nadaljevali, najverjetnejši scenarij je najbrž 6. junij, skrajni rok za zaključek pa je 25. julij. V kolikor do nadaljevanja ne bi prišlo, bi morala Nogometna zveza Slovenije do 25. maja Evropski nogometni zvezi poslati končni vrstni red in seznam klubov za evropska pokala.

VIR: Radio Koper/Primož Čepar