Kanarčki ostali praznih rok

Danes so na lepo napolnjeni Bonifiki Koprčani doživeli poraz. Poraz, ki boli, kajti ne moremo se otresti misli, da je Bede Osuji imeli iz enajstmetrovke lepo priložnost za izenačenje. Vse se je na žalost po neizkoriščeni enajstmetrovki obrnilo na slabše. Priložnosti smo imeli, tudi sama igra ni bila slaba, a, kaj, ko žoga noče in noče v mrežo.

Državni prvakiso v 10. minuti prišli v vodstvo. Milec je z lepo podajo našel Vipotnika, slednji pa je iz težkega položaja s strelom po tleh v dolgi kot premagal Golubovića. Koper je bil v nadaljevanju v 21. minuti blizu izenačenja, ko je Koderman z natančno podajo našel Edomwonyija, katerega strel je s skrajnimi napori ubranil Jug. Drugi polčas se je začel precej podobno kot začetek a so v 52. minuti, ki je prinesla dolgo skoraj pet minutno prekinitev, in po pregovarjanju nogometašev z glavnim sodnikom Obrenovićem in kasnejšem ogledu VAR-a zaključila z enajstmetrovko za domačine. Bede Osuji je v 59. minuti strel iz bele točke poslal po sredini gola, mariborski vratar Jug pa je njegovo namero prebral in strel ubranil. Do konca lepe nogometne predstave omembe vrednih priložnosti več ni bilo, Tako, da se je derbi po več kot 100 minutah zaključil z zmago gostov z 0:1.

KOPER – MARIBOR 0:1 (0:1)
Vipotnik 10.
Jug (Maribor) je Osujiju (Koper) v 59. minuti ubranil 11-m.

FC Koper: Golubović, Palčič (66./Kambič), Mittendorfer, Bilić, Koderman, Correia (75./Požeg Vancaš), Vešner Tičič, Kotnik (81./Jašaragič), Ochieng (66./Fanimo), Osuji (75./Krajinović), Edomwonyi.

NK Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Sikošek, Antolin (86./Kronaveter), Repas, Iličić (80./Guerrico), Božić (73./Tolić), Brnić (86./Laušić), Vipotnik.

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)