Neodločeno na zadnji tekmi

Proti Shakhtarju iz Donetska, je pa to bila tudi zadnja tekma na pripravah v Turčiji. V nedeljo se kanarčki vračajo domov. Danes smo imeli priložnost in zmagati, ampak smo prejeli gol v sodnikovem podaljšku.

FC Koper – Shakhtar Donetsk 2:2 (1:1)
Strelci: Ochieng (13′), Edomwonyi (64′); Petriak (14′), Nazaryna (91′). Osuji pa je v 55. minuti zapravil strel z bele točke.

Koper: Golubović, Palčič, Šimčak, Novoselec, Mittendorfer, Vešner Tičić, Correia, Osuji, Jašaragić, Wilkins in Edomwonyi
Igrali še: Bilić, Krajinović, Kotnik, Požeg Vancaš , Fanimo. Kmbič, Nkada.

Z ukrajinskim klubom so se ob dobri predstavi Koprčani razšli z neodločenim rezultatom. Kanarčki so povedli v 13. minuti, ko je po hitrem prehodu v napad iz bližine zadel Wilkims Ochieng, takoj zatem je Ivan Petrjak izničil prednost in izenačil rezultat. V nadaljevanju so imeli kanarčki dosojeno enajstmetrovko, vendar je Bede Osuji vratar strel ubranil. V 64. minuti so tokrat modri uprizorili akcijo, ki jo je po podaji Andreja Kotnika zaključil Bright Edomwonyi. Vse je kazalo, da se bodo kanarčki na zadnjem srečanju na pripravah le veselili zmage, a jim je to v sodniškem dodatku z golom iz prostega strela preprečil Jegor Nazarina.
slika fc koper