Igrišče je v dobrem stanju, brez težav bi lahko igrali tekme.

Bonifika je do nadaljnjega brez nogometnih aktivnosti a je  v drugi ligi je Koper na dobri poti, da se uvrsti v najvišji klubski razred. Domače tekme igra na Bonifiki, še četrtem slovenskem stadionu, ki bo najverjetneje leta 2022 gostil evropsko prvenstvo do 21 let. Poleg Ljubljane, Maribora in Celja. Zato smo preverili tudi utrip pripravljenosti igrišča na Obali.

Polepšati stoletnico kluba z vrnitvijo med elito

”Igrišče je v dobrem stanju, brez težav bi lahko igrali tekme. Spremenilo se ni nič. Košnja in zalivanje sta takrat, ko morata biti, vzdrževanje je enako intenzivno kot med sezono, le da se trava končno obnavlja. Trava ni obremenjena, tako da lahko tisti deli, ki so malce trpeli, končno zadihajo in zaživijo. To je sreča v nesreči,” je povedal Duško Madžarović, direktor Zavoda za šport Koper, ki skrbi za štiri nogometne površine, tri v Kopru in eno v Dekanih.

Bonifika bo za potrebe Eura do 21 let, ki naj bi ga Slovenija gostila prihodnje leto, a bo zaradi prestavitve članskega Eura na leto 2021 verjetno leto dni pozneje, povečala število sedišč. Zgradili bodo še eno tribuno, gradbeni stroji pa bi lahko zabrneli še to leto. ”Če se bo Euro premaknil še za leto dni, bomo imeli več časa, da bomo zadihali, in nam bo lažje,” se strinja Madžarović, ki komaj čaka nadaljevanje sezone, saj se Kopru nasmiha vrnitev med najboljše, s katero bi še polepšali klubsko proslavo ob 100-letnici ustanovitve.

Vir Sportal