Na derbiju delitev točk

Kanarčki zdržali z desetimi igralci, ko je po dveh prekrških Luke Kambiča let dobil rdeči karton. Uvodne četrt ure primorskega derbija je pripadlo Koprčanom, ki so ob tem tudi izsilili najstrožjo kazen. Goričani so izenačili še tik pred odmorom. Matija Širok je v kazenskem prostoru s podajo z očmi našel bočnega branilca Alena Krajnca, ki je iz oči v oči matiral Adnana Golubovića za 1:1. A so se preveč veselili poznega izenačenja, saj so Koprčani takoj znova povedli, še preden je sodnik Bojan Mertik odpiskal konec prvega polčasa. Edomwonyi je z globinsko žogo presenetil obrambo Gorice, medtem ko je Rudi Požeg Vancaš prehitel vse in s spodkopano žogo še prevaral Likarja za vodstvo Kopra z 2:1 ob odmoru. V nadaljevanju so domači oblegali Koprska vrata a izenačili po sumljivi enajstmetrovki, ko naj bi Maks Barišič zadržal Goriškega branilca. Pravičen remi in delitev točk, kanarčki pa že v torek doma igrajo proti Radomljam.

GORICA – KOPER 1:2 (1:2)
Krajnc 45.+2, Jukić 76./11-m; Edomwonyi 15./11-m, Požeg Vancaš 45.+3

RK: Kambič 38./Koper

Gorica: Likar; Krajnc (76./Baruca), Selimović, Mevlja, Brekalo; Jukić, Ankrah, Hrka, Širok; Vekić (68./Kolobarić), Karrica (68./Iličić)

Koper: Golubović; Kambič, Mittendorfer, Bilić, Koderman; Tičić, Correia (62./Benedičič); Krajinović (62./Barišić), Požeg Vancaš, Ochieng (40./Palčič); Edomwonyi (77./Nkada)


Sodnik: Bojan Mertik (Odranci).