FIFA želi omejiti število posojenih nogometašev

Predsednik FIFA Gianni Infantino je potrdil poročanje nekaterih medijev, da namerava krovna zveza zajeziti število posoj nogometašev v druge klube. S tem želi preprečiti skladiščenje talenta v velikih klubih.
Mednarodna nogometna zveza (FIFA) že dalj časa načrtuje spremembe v pravilniku prestopov igralcev, že v kratkem pa se obeta novost, ki zadeva predvsem omejitve glede števila posoj igralcev. Nemški mediji so poročali, da želi FIFA število posojenih igralcev v klubu omejiti na največ osem, pravila pa se ne bodo dotikala igralcev, ki so v klub prispeli pred 21. letom starosti in ki so nogometno zrasli v mladinskem pogonu.

“Pomembno je vzpostaviti nekaj pravil, ki zadevajo velikost igralskega kadra in število igralcev, ki odhajajo na posoje v druge klube. Talenti, ki so mlajši od 21 let, ki so zrasli v mladinskem pogonu kluba in imajo daljši čas veljavno profesionalno pogodbo, bodo lahko še naprej odhajali na posoje v neomejenem številu,” je povedal predsednik FIFA Gianni Infantino.

FIFA bo tako stopila na žulj nekaterim izstopajočim kršiteljem, med katerimi je pogosto naveden primer londonskega Chelseaja, ki ima trenutno na posodi nič manj kot 40 svojih igralcev. V malce manjši, a še vedno nesprejemljivi meri, tako funkcionirajo tudi številni ostali evropski velikani kot denimo italijanski Juventus, ki je v letošnji sezoni posodil kar 26 svojih nogometašev. FIFA želi tako preprečiti, da bi veliki in bogati klubi v neomejenih količinah “skladiščili” nadarjene igralce, želi pa tudi preprečiti absurdne primere kadrovanja kot denimo v sezoni 2014/15 italijanska Parma, ki je v eni sezoni pripeljala 181 novih igralcev, 205 pa jih je zapustilo klub.

Vir Nogomania

1 komentar

    • dream on 14. september, 2018 at 11:05

    Naj že ekrat spremeni pravilo o tujcih in naj povrnejo staro pravilo. V ekipi so lahko trije tujci. Ne da gledam tekmo Koper – Nafta in je na igrišču od 22-ih igralcev 18 hrvatov in srbov ter 4 slovenci.

Komentarji so onemogočeni.

Facebook
Facebook