Evropsko prvenstvo do 21 let v Kopru

Slovenija in Madžarska bosta leta 2021 gostili evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let. Koper bo tako poleg Ljubljane, Celja in Maribora eno izmed prizorišč odmevnega nogometnega tekmovanja, ki bo na stadion Bonifika privabilo množico športnih navdušencev.

Koper bo prizorišče prvenstva

Evropska nogometna zveza (UEFA) je evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let 2021 dodelila Sloveniji in Madžarski. Tako je danes v prostorih Bonifike potekal delovni sestanek s predstavniki UEFE, kjer jim je podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša s predstavniki MOK in Javnega zavoda za šport MOK predstavil idejo o nadgradnji obstoječe infrastrukture.

Mestna občina Koper je že začela pripravo projektne dokumentacije za gradnjo zahodne tribune na stadionu Bonifika, da bi zagotovila večje število sedišč. Po izgradnji tribune bo tako na voljo 4.500 sedišč, s katerimi bodo doseženi pogoji za organizacijo tekmovanj 3. in 4. kroga UEFE in mednarodnih tekmovanj.

Po pridobitvi gradbenega dovoljenja, predvidoma prihodnje leto, bodo začeli gradnjo zahodne tribune, zaključek del pa je načrtovan ob koncu leta 2020 oziroma v začetku leta 2021.

VIR: ekopercapodistria

Komentarji5

Preskoči na obrazec za komentar

  • Jaka on 21/08/2019 at 8:43

  Zdaj bo pa Peroša sestavljal tribuno? Pa ni to futsal dvorana?!?!?
  Komaj cakam videt te projekte… sej bo verjetno javna razgrnitev?
  Urednik, povprazaj prosim malo na obcino, da nam pokazejo osnutke in jih pokomentiramo.

  • Rumeni on 21/08/2019 at 6:39

  A kaj v Kopru se res ne da dokončati kaj do konca. Sedaj je prilika, da stadion dobi dokončno obliko. Mogoče res ni potrebno 8000 , kot velevajo pravila za evropske tekme, toda saj naj bo oblika ista in da ne bomo cigani kot do sedaj. Sedaj, ko je prilika naj bi naredili še severno tribuno na drugi strani proti banki. Financiralo pa naj bi se z javnim in zasebnim denarjem, ni vrag, da se ne bi našel nekdo, ki bi vložil v tako nepremičnino. E moj Koper, in strinjam se s starim navijačem Nova oblast, stare bolezni!

  • KP stara garda on 21/08/2019 at 6:38

  Pomoje bo,montazne tribune ne zadovoljijo kriterijev uefa,torej za to vrsto tekmovanja trenutna kapaciteta je cca 2500 mest (spomnimo se Hajduka ko montazme tribune niso prisle v postev) .
  Nova tribuna bi kapaciteto (uradno za uefa kriterij) dvignila na 4500,kar pomeni da nova zahodna tribuna bi morala imeti kapaciteto 2000 mest (enako kot stara).
  Skoda,da ne naredijo se tisto za golom in enkrat za vedno koncajo ta stadion.

  • StariNavijač on 20/08/2019 at 23:43

  Obstoječa kapaciteta znaša: 4,047 sedišč, kar pomeni, da zahodna tribuna ne bo v isti višini vzhodne tribune. Pa severna tribuna za golom?!

  Zakaj se v Kopru nikoli ne dokonča, da je mir za nadaljnih 20 let??!!!!!

  Nova oblast, stare bolezni!

  • KP stara garda on 20/08/2019 at 23:18

  Bo vsaj zahodna tribuna iste visine kot ostale?
  Ali bo visina teh montaznih?

Komentarji so onemogočeni.

NK Koper 1920 - 2020 " Bodi moder, navijaj za rumene "