Ekipa – Prisilna poravnava kluba z Bonifike

Prisilna poravnava kluba z Bonifike, ki jo je predlagal sam, je postala pravnomočna.

Napovedi so se uresničile in zdaj je tudi uradno, da je prisilna poravnava nekdanjega prvoligaša iz Kopra postala pravnomočna, kar razkriva pogled na poročilo na Ajpesu (Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve). Kot je znano, je bil po številnih zapletih uveden postopek prisilne poravnave, ki jo je predlagal klub, ki je svojim upnikom ponudil zmanjšanje navadnih terjatev za 95,5 odstotka, poplačilo preostanka pa postopno v treh letih od pravnomočnosti potrjene prisilne poravnave. Ali z drugimi besedami, Koprčani so se dolgov tako rekoč znebili.

Upniki so prijavili 3,477.265 evrov navadnih terjatev, ugotovljenih oziroma takšnih, ki jih nihče ne prereka, je za 1,253.254 evrov. Lastnikom teh mora klub izplačati 56.396 evrov. Podjetje Delona, ki je odkupilo za 916.511 evrov terjatev od Milana Mandarića, bo dobilo 60.000 evrov iz naslova zavarovanih terjatev, v postopku prisilne poravnave upravičeno do samo 41.242 evrov.

Potem ko je ostala brez licence za tekmovanje pod okriljem NZS, članska ekipa Kopra zdaj igra v primorski ligi, kjer je po petih odigranih tekmah s 13 osvojenimi točkami na vrhu lestvice, mlajše selekcije (U-19, U-17, U-15) so ostale na najvišji ravni. Na Bonifiki sicer še naprej ne skrivajo, da se ne mislijo kar tako sprijazniti, da niso več del prvoligaške druščine. Nadaljujejo pravno vojno, še enkrat so se obrnili tudi na Mednarodno športno razsodišče v Lozani (CAS), kamor se bodo 11. oktobra odpravili na naslednje zaslišanje. Kakšen bo razplet?

Vir Ekipa

EnglishSlovenian