Dvestota zmaga

Kanarčki so danes priigrali dvestoto zmago v prvi ligi in se po sedmi zmagi znova zavihteli na vrh lestvice in imajo točko več od drugo uvrščenega Brava. Na bogatem z zadetki in lepem srečanju so si Koprčani priigrali novo zmago. Koprčani so po sijajnem uvodu na prvih sedmih tekmah kar šestkrat zmagali in enkrat remizirali, izgubili pa dvakrat in danes prekinili “črni niz”. V prvem polčasu smo videli priložnosti Kollya in Guberca ter prečnik Barišiča. Rumeni pa so, kar dvakrat zatresli mrežo in to, ko so v 41’izpeljali nevarno akcijo na desni strani, po njej pa se Maks Barišić zvito otresel svojih tekmecev in po strelu s sedmih metrov z močnim strelom ukanil nemočnega Mulalića za 1:0. Drugi zadetek pa le dve minuti kasneje po napadu in predložku Mateja Palčiča z desne strani je Lamin Colley z rutinskim strelom še drugič na tekmi zatresel mrežo Domžalčanov.Drugi polčas bolje odprejo gostje in zadenejo v 52′, ko je Jakupovič matiral Adama. Toda kanarčki zopet zapretijo in zadenejo še tretjič v 56′, ko zadene Kahem Parris. Domžalčani so v 76. minuti znižali na 2:3. Večino dela je opravil Senijad Ibričić, ki je poslal oster predložek pred koprska vrata, na pravem mestu pa se je znašel Slobodan Vuk. A Koprčani so sijajno odgovorili in že v naslednjem napadu znova dosegli gol prek rezervista Žana Beširja za 4:2, nato pa tekmo mirno pripeljali do konca.

Koper – Domžale 4:2 (2:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodniki: Perić, Gabrovec, Skok.

Strelci: 1:0 Barišić (41.), 2:0 Colley (43.), 2:1 Jakupović (52.), 3:1 Parris (56.), 3:2 Vuk (76.), 4:2 Bešir (76.).

Koper: Adam, Bručić, Vešner Tičić (od 62. Bešir), Guberac (od 62. Varesanović), Jelić Balta (od 71. Simić), Colley (od 57. Osuji), Parris, Palčič, Žužek, Barišić (od 72. Grudina), Rajčević.

Domžale: Mulalić, Žinič, Dobrovoljc (od 90. Vuklišević), Pišek (od 65. Markuš), Jurilj, Georgijević (od 64. Vuk), Ibričić, Šoštarič Karić, Jakupović, Alić (od 64. Klemenčič), Husmani (od 79. Podlogar).

Rumeni kartoni: Varesanović, Osuji; Jurilj, Žinič.