Dare Vršič bo nadaljeval kariero v Kopru

Zdaj dvomov ni več, ugibanj je konec. Dare Vršič se je včeraj mudil v Kopru in s predsednikom nadvse ambicioznega drugoligaša sklenil dogovor o sodelovanju. Bržčas danes bo tako podpisana dvoletna pogodba, najpozneje jutri pa naj bi se 34-letni Apačan pridružil treningom pod vodstvom Mirana Srebrniča. V dresu Kopra kakopak ne bo zaigral prvič; z njim je osvojil do zdaj edini naslov prvaka, so zapisali v dnevniku Ekipa.

Z nami je bil že leta 2010

Najprej je prevladovalo prepričanje, da se bo preselil v tujino, a je nato vstopil prvi mož kluba z Bonifike Ante Guberac, ki ni niti za trenutek skrival, da bi izkušenega igralca pripeljal nazaj v Koper. Pogodba je temu igralcu potekla pri Mariboru, svojo kariero pa je začel pei Muri.
Ante Guberac, naj bi sredstva za njegovo plačo prispeval eden od podpornikov kluba, ki ne želi biti imenovan. Plača naj bi bil eden glavnih razlogov za dolga pogajanja, saj je vsem znano, da je Vršič vajen visokih številk. Po težji poškodbi v dresu romunske Politehnice Temišvar mu je prav koprski klub pomagal, da se je vrnil na nogometno sceno. Pri našemu klubu je odigral drugo polovico sezone 2009/10 in Kopru in z devetimi zadetki pomagal do edinega državnega naslova.