Tesen poraz in prekinjena serija

Vse tekme so zahtevne, toda imaš rezultat imaš vse v svojih nogah in sledi trenutek padca koncentracije ter napaka v obrambi. In ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo brez zmagovalca, je Mura v 93. minuti izpeljala zmagovito akcijo. Res, da je Mura imela več posesti žoge in strelov, toda samo šest v okvir vrat. Koper se je od začetka srečanja držal dobro v obrambi in kontroliral srečanje proti koncu pa imeli meč žogo za zmago, toda Krajinovič ni imel svojega dne. Miran Srebrnič je tokrat le rotiral nekaj več igralcev in nato v drugem polčasu poslal udarno enajsterico. Kanarčki so prekinili pozitivni niz prav z Muro, čeprav nam je ostal grenak priokus. Sedaj pa nas čaka srečanje v sredo doma proti Aluminiju.

MURA ‒ KOPER 2:1 (0:0)
Cipot 79., Gorenc 93.; Mulahusejnović 85.

Zapisnik

Mura: Zalokar, Travner, Lovrić, Gorenc, Karničnik, Kouter, Bobičanec, Horvat, Žižek (76./Cipot), Marić (87./Štrakl), Filipović (76./Maroša).

Koper: Vargić, Mišić, Rajčević, Guberac (58./Knežević), Jozinović (62./Čirjak), Dodlek (81./ Stevanović), Pejić, Barišić (58./Vršič), Žužek, Krajinović, Spinelli (58./Mulahusejnović).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Izjava po tekmi

Aleksander Rajčević:Mislim, da smo spremljali zanimivo tekmo z veliko priložnosti na koncu, žal so tri točke ostale v Murski Soboti. Pri 1:1 smo imeli možnost zaključiti tekmo, zapravili smo lepo priložnost. Žal nismo realizirali in na koncu nas je to veliko stalo”.

Poraz v podaljšku tekme

Koper je izgubil prvič po osmih tekmah. Pred tem ga je v 5. krogu premagala prav Mura.

Domači so bolje začeli srečanje pred prazno Fazanerijo. akcije so se vrstile pred vrati gostov, a jih niso uspeli kronati z zadetkom. Dvakrat se je izkazal vratar Ivan Vargić.

Prvi polčas na Fazaneriji brez golov
Muraši so v nadaljevanju nekoliko umirili ritem oziroma so Koprčani vzpostavili ravnotežje. Prvi polčas se je končal brez golov.

Jalovi napadi Mure
Tudi drugi del je Mura začela bolj podjetno. a brez pravega zaključka. V 57. minuti je vstopil njihov Dare Vršič, ki je zamenjal Ivico Guberaca.

Krajinović ni uspel matirati Zalokarja
V 70. minuti se je po napaki Jana Gorenca velika priložnost ponudila Nikoli Krajinoviću, ki je sam prišel pred Zalokarja, a je slednji dobil dvoboj.

Cipot povedel Muro v vodstvo
V 76. minuti je domači trener Ante Šimundža na igrišče poslal Kaija Cipota, ki je tri minute kasneje Muro povedele v vodstvo. Nino Kouter je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Cipot visoko skočil in žogo mojstrsko z glavo poslal v malo mrežico nemočnega Vargića.

Mulahusejnović izenačil
A Koprčani se niso predali. V 85. minuti je v hitro izpeljanem napadu Krajinović z leve strani poslal na daljšo vratnico, kjer jo je Nardin Mulahusejnović z glavo pospravil v mrežo. Malo kasneje je imel Koper priložnost za zmago, a je Žan Karničnik blokiral poskus Krajinovića.

In ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo brez zmagovalca, je Mura v 93. minuti izpeljala zmagovito akcijo. Travner je po predložku iz kota najprej stresel okvir vrat, a je žoga prišla do Gorenca, ki jo je nato s kakšnega metra potisnil čez golovo črto v mrežo.

Video

Posnetek tekme in komentar.

2 komentarja

    • rumen on 29/11/2020 at 7:49

    Enkrat se je niz moral končati. In tudi pričakovano, glede na omejeno kvaliteto posameznikov v moštvu.
    Gremo kanarčki !

    • Bruno on 28/11/2020 at 19:29

    Tesen poraz ja, vendar prvih 70 minut nič od niča!!! Pa saj Mura ni Barcelona, da igraš takšen bunker. Brez Vršiča, pa itak ni kreacije igre, zraven dodaš še ****, ki dela napake na napake, Krajinović fali 2 smrtni za gol….in evo ti poraz!!!

Komentarji so onemogočeni.