Damir Skomina znova med elito

Mednarodna zveza za nogometno zgodovino in statistiko je razglasila najboljše delivce pravice na nogometnih igriščih leta 2018 na svetu. Največ točk za prvo mesto je zbral Argentinec Nestor Pitana, ki je sodil letošnji finale svetovnega prvenstva v Moskvi. Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je zasedel osmo mesto.

Triinštiridesetletni Nestor Pitana je sodil finale letošnjega mundiala, v katerem je Francija za naslov svetovnega prvaka premagala Hrvaško. Pitana je prejel daleč največ točk v izboru Mednarodne zveze za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS).

 Drugo in tretje mesto sta zasedla Nizozemec Björn Kuipers (100 točk), ki je že petič po vrsti del najboljše šesterice, in Srb Milorad Mažić (86 točk), ki je sodil finale lige prvakov med madridskim Realom in Liverpoolom.

Na četrto mesto se je zvrstil lanski zmagovalec tega izbora Nemec Felix Brych (79 točk), nato sledijo Turk Cuneyt Cakir (55 točk), Italijan Gianluca Rocchi (25 točk) in Iranec Alireza Faghani (21 točk). Osmo mesto sta si razdelila Španec Antonio Mateu Lahoz in Slovenec Damir Skomina, ki sta oba prejela po 18 točk. Deseterico letos najboljših sodnikov na svetu zaključuje Brazilec Sandro Ricci (16 točk).

1 komentar

    • Tifozi1987 on 08/12/2018 at 13:21

    Damir KRALJ, ti si ponos Kopra!
    RESPECT💪👍💪

Komentarji so onemogočeni.

Facebook
Facebook