Zakleta Bonifika

Koprčani so po zaostanku v prvem polčasu prišli zasluženo do točke, saj so bili precej boljši tekmec v drugem delu tekme. Celjani, ki na Bonifiki niso zmagali od decembra 2015 pa so s točko zadovoljni.Celjani so povedli že v 16. minuti, Tamar Svetlin je poslal globinsko podajo Ivanu Božiću, ta je žogo poslal pred kazenska vrata, kjer je pritekel Ester Sokler, ki je brez težav ugnal Davida Adama. Bledi in neprepoznavni kanarčki so v končnici prvega polčasa le uspeli izenačiti. Napako v celjski obrambi je storil vratar Florijan Raduha in je zapustil svoja vrata, žoga je prišla do Maks Barišić ta je to izkoristil in zadel v 37. minuti od daleč z leve strani (1:1). Rumeni Koprčani so drugi polčas začeli bolje in odločneje, v 55. minuti je poskus Mateja Palčiča ustavil Raduha, v 67. minuti pa je boljšo igro Kopra z golom kronal Žan Žužek.Koprčani bodo morali v naslednjih srečanjih izboljšati igro na domačem terenu in pokazati kdo je gospodar doma. Sledi reprezentančni odmor in nekaj počitka, ki si ga kanarčki res zaslužijo.

Koper – Celje 2:2 (1:2)

Stadion Bonifika, gledalcev 600, sodnik: Obrenovoč Rade

Strelci: 800; Barišić 37., Žužek 67.; Sokler 16., Begić 42.

Koper: Adam, Palčič, Žužek, Novoselec, Bručić, Jelić Balta (46./Varešanović), Oštrek (72./Bešir), Vešner Tičić, Parris (79./Simić), Barišić, Colley (57./Osuji).

Celje: Raduha, Marandici, Flis, Zec, Brecl, Benedičič (72./Vrbanec), Šporn (79./Žižek), Begić (79./Kerin), Svetlin, Božić, Sokler (57./Jakobsen).

Rumeni kartoni: Parris; Benedičič.