Padlo tudi Celje

Večerna nedeljska tekma je bila izrednega pomena za razplet državnega prvenstva, kanarčki so z zmago obdržali zaostanek za Mariborom. V prvem polčasu smo videli, kar nekaj lepih priložnosti kanarčkov, ki pa so bili kljub desetim strelom proti vratom sila neučinkoviti. Prvi zadetek pa smo dočakali v 13., ko je z glavo zadel Lamin Colley. Vodstvo pa je trajalo le deset minut, ko so Celjani so močno pritiskali, kakšnih 4. do 5. minut in prek Ester Soklerja izenačili rezultat. Na odmor sta se ekipi razšle odšle z neodločenim rezultatom. V drugem polčasu smo gledali enakovredno igro do šestdesete minute, ko je v svoje noge vzel žogo Kahim Parris in s pravim slalomom premagal nemočnega Zormana. Rumeni so potem proti koncu srečanja imeli, kar nekaj priložnosti povišati rezultat. Lepa in pomembna šestnajsta zmaga k poti za Evropska tekmovanja.

Koper : Celje 3:1, (1:1)
Strelci: Colley 13,82., Sokler 23., Parris 66.

Sodnik: Asmir Sagrković

Rumeni karon: Stojinovič, Božič, Vrebanec, Jelič Balta, Medved, Morozov, Novoselec

Koper: Golubović, Rajčević, Bručić, Novoselec, Žužek, Osuji (od 64. Kotnik), Jelić Balta (od 86. Đira), Vešner Tičić, Šušnjara (od 64. Jašaragić), Parris, Colley (od 90. Krajinović).

Celje: Rozman, Morozov (od 88. Lartey), Vuklišević, Stojinović, Brecl, Vrbanec, Janjičić (od 46. Svetlin), Božić, Begić (od 74. Nene Gbamble), Kuzmanović (od 74. Jakobsen), Sokler (od 74. Medved).