Iz Celja z novo zmago

Na prvem spomladanskem obračunu so kanarčki odnesli vse tri točke iz Celja. Po prvem zelo zanimivem polčasu v drugem nismo prav videli predstave obeh ekip kot smo si želeli. Ampak odločil je tekmo danes res dobri Parris, ki je s tremi zadetki, enega mu je var odvzel zaradi prepovedanega položaja. Rumeni s tudi po zimskem premoru nakazali, da bodo v bitki za končni naslov, še kako resen konkurent.

CELJE – KOPER 1:2 (1:1)

Sokler 20.; Parris 27., 85.

Celje: Jurhar, Marandici, Vuklišević, Zaletel, Lartey (79./Stojinović), Janjičić (70./Majevski), Šporn, Svetlin, Begić (79./Jakobsen), Kuzmanović (60./Rorič), Sokler (70./Panić).

Koper: Golubović, Bručić, Novoselec, Žužek, Palčič, Jelić Balta, Guberac (63./Đira), Vešner Tičić (75./Kotnik), Barišić, Parris (90./Šušnjara), Colley (75./Osuji).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)

Rumeni kartoni: Guberac, Bručić, Šušnjara.


Dvoboj so bolje začeli gostitelji, ki so z golom Esterja Soklerja v 20. minuti prešli v vodstvo z 1:0. Toda veselje domačih nogometašev ni trajalo dolgo, saj je že sedem minut pozneje izenačil Kaheem Parris. Ko je že kazalo, da se bosta moštvi razšli z neodločenim izidom, je v 85. minuti še drugič v polno zadel 22-letni Jamajčan, ki je tako poskrbel za zmago Koprčanov.