Vaterpolo na Žaku in zmaga

Koprčani so se danes pomerili v zelo slabem in razmočenem igrišču na derbiju 18.kroga prve lige Telemach proti ekipi Brava. Prvi polčas je zaznamovalo razmočeno igrišče, ki ni dopuščalo ne vem, kakšen dobre igre. Kljub vsemu so se kanarčki prikazali boljšo igro in zadeli, kar trikrat. Dvakrat v mrežo domačinov, ko sta zadela Osuji za prvo vodstvo, Maks pa s svojim enajstim zadetkom za povišanje rezultata. Žal pa je Koper prejel zadetek, ko je žoga po predložku iz kota zadela Krajinoviča v nogo, ta pa za hrbtom nemočnega Adama. v drugem polčasu na začetku gledamo igro med dvema kazanskima prostorjema brez priložnosti obeh ekip. Proti koncu srečanja domačini pritisnejo in si ustvarijo dve lepi priložnosti za izenačenje. Rumeni se ubranijo prvo mesto in osvojijo tudi jenski naslov.

BRAVO – KOPER 1:2 (1:2)
Krajinović 20./ag; Osuji 16., Barišič 23.

Bravo: Josipović, Križan, Drkušić, Jakšić, Španring, ( Sever)Kavčič, Trdin, Ogrinec, Kramarič, Memić, Bajde.

Koper: Adam, Palčič, Žužek, Novoselec, Krajinović, Jelić Balta, Osuji,Vešner Tičić,(Grudina) Parris,( Vošnjak) Barišić,( Bešir) Colley.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Na slabem terenu smo dali dva zadetka iz igre in vemo, da to ni lahko , ampak smo se odzvali pragmatično in koliko so nam dovoljevali pogoji, in ne glede na vse, smo zasluženo zmagali. Do konca je veliko točk v igri in se ne obremenjujemo kdo je pred nami ali za nami in smo skoncentrirani na svojo igro. V drugi polčas smo vstopili malo slabše, nasprotnik je igral napadalnejše, ampak smo imeli še rezerve in igrali z dolgimi žogami, ampak nekih priložnostih niso imeli. Zadetki štejejo in mislim, da smo zasluženo zmagali je po srečanju dejal trener Kopra Zoran Zeljkovič

Matej Palčič pa je dejal, da so se zavedali, pomembnosti srečanja in da zmaga šteje dvojno ter pobeg na devet točk ekipi Brava, Težek teren, borbena igra in naša ekipa je pokazala, da ima karakter. Sicer smo v drugem v igri malo padli in vsaka druga ekipa malo trpi, smo pa srečanje dobro pripeljali do konca.