Aluminij v Koper z minimalno prednostjo

Prva četrtfinalna tekma se je odvila v Kidričevem, kjer je doma v tej sezoni izjemni Aluminij. Šumari imajo jekleno obrambo, kar so dokazali tudi danes, ko so v Kidričevem zaklenili vrata in jim “kanarčki” z nekaj priložnostmi niso prišli do živega. Pred povratno tekmo z rumenimi, ki v zadnjih sezonah uspešno preskakuje ovire in se vrača proti prvi ligi, so si priigrali minimalno prednost (1:0). Edini zadetek na tekmi je v 73. minuti dosegel Mihael Klepač, Koper pa je tako doživel prvi poraz v sezoni. Povratna tekma bo na sporedu 29. oktobra na domači Bonifiki.

ALUMINIJ – KOPER 1:0 (0:0)
Klepač 73.

Sodniki:Borošak Alen (glavni sodnik), Friš Tadej (1. pomoč), Sužnik Jure (2. pomoč) , Lacković Marko (4. sodnik)
Delegat:Režonja Slavko
Št. gledalcev:400

Igra v prvem polčasu se je odvijala predvsem na sredini igrišča. Ni bilo akcij, ni bilo igre in zelo malo priložnosti. Edino pravo priložnost so si v 43. minuti pripravili “kanarčki”, ko so po predložku Ivana Borne Jeliča Balte z leve strani s petih metrov žogo neovirano prek vrat poslal Žan Bešir.

V nadaljevanju je bilo živahnejše saj sta ekipi malce dvignili tempo igre. Gorana Galešića je s prostega strela zapravil lepo priložnost za vodstvo. V 71. minuti je na drugi strani igrišča zadišalo po enajstmetrovki, ko je Denis Cerovec v kazenskem prostoru podrl Alena Krajnca. Le nekaj minut kasneje so gostitelji povedli. Po lepi akciji je z natančnim strelom pod prečko Koprskega vratarja Primoža Bužana premagal Mihael Klepač. Koprčani so si do konca obračuna prizadevali izenačiti, a v napadu preprosto niso bili dovolj natančni.

AluminijKoper
Luka Janžekovič
Stanley Amuzie
Ivan Kontek
Tilen Pečnik
Matic Vrbanec
Nikola Leko
Marcel Čermak
David Flakus Bosilj
Nemanja Jakšić
Ilija Martinović
Mihael Klepač
Primož Bužan
Denis Cerovec
Darko Mišić
Ivica Guberac
Ivan Borna Jelić Balta
Žan Bešir
Žan Žužek
Goran Galešić
Marko Pejić
Goran Jozinović
Luka Vekić
Igrali še:
Živković / Flakus
Krajnc / Leko

Igrali še:
Baša /  Bešir
Vršič /  Pejić
Djermanović /  Vekić

NK Koper 1920 - 2020 "