Trener Kopra Safet Hadžić o menjavi

Trener Kopra Safet Hadžić se je na sobotnem gostovanju v Rogaški Slatini za prvo menjavo odločil že po 45 sekundah. Komaj 17-letnega novinca Luko Žavbija je uvrstil v začetno enajsterico zato, da je zadostil pogojem Nogometne zveze Slovenije, nato pa ga ekspresno poslal na klop. Njegova poteza ni odmevala le v domovini, o njej so poročali celo v tujini, porajala so se številna vprašanja. Kako na njih odgovarja strateg kanarčkov?

Trener Kopra Safet Hadžić o kontroverzni menjavi

Poteza, ki je v Sloveniji dvignila veliko prahu

Avtor: Rok Plestenjak

vir siol.net

Čeprav je na igrišču prebil le 45 sekund, si ga je nogometna Slovenija zapomnila in se spraševala, ali je bilo vse skupaj podcenjujoče do mladega igralca.

Hadžić nam je zaupal, da ni bilo tako in da imajo pri Kopru okrog tega vse pod nadzorom. Zagotovil je, da zaradi tega ni bilo nobenih nesoglasij ali zamer mladega igralca. Tudi zato, ker je bila poteza izvedena namenoma in so bili vsi, ki so bili neposredno vpleteni v njo, o tem že obveščeni.

“Zadeva je naslednja. Sem že toliko star in izkušen trener, da znam igralca pripraviti na vse stvari. Ta igralec (Luka Žavbi, op. p.) je za nas že igral v pokalu. Razvija se v pravo smer, se mora pa v karieri navaditi tako na dobre kot tudi slabe stvari, če želi kdaj igrati nogomet. V karieri sta prisotni veselje in razočaranje, tako da bo to dobrodošlo v njegovem razvoju in ga lahko le krepi,” ima trener Hadžić vse skupaj za običajen pojav pri nogometnem razvoju, saj je zaradi takšnih in drugačnih razlogov podobne trenutke doživljal tudi sam v času svoje igralske kariere.