Koper nadigral prvake

Na Bonifiki so gledalci videli nesojeni slovenski superpokal med pokalnim zmagovalcem Koprom in državnim prvakom. Ne bo omenjal konec prejšnjega prvenstva in igrice, ki so si jih privoščili gostje. Ampak tokrat več kot zaslužena zmaga Kopra, ki je danes demonstriral tisti nogomet, ki si ga želimo gledati na naši Bonifiki. Gostujoča ekipa se je pretežno branila, prav tako, kot se vse ekipe, ki pridejo k nam v Istro. Tudi tokrat smo imeli kar nekaj priložnost, ki jih nismo izkoristili. Prav tako tudi enajstmetrovko, ki jo po mojem ne bi smel streljati Kahim Parris, ki je trenutno popolnoma iz strelske forme, je pa v igri deloval zelo zrelo. Danes sta ton igri dajala Andrej Kotnik in Omar Correia, ampak tudi ostali so dali res vse od sebe. Z zmago so Koprčani s šestimi točkami skočili na tretje mesto, v 4. krogu 8. avgusta pa bodo kanarčki gostoval pri Gorici,

Koper : Maribor 2:1 (1:1)
Strelci: Kotnik 31.; Baturina 34.Osuji 53 ,
Parris (Koper) je v 59. minuti z 11-metrovke streljal v prečko.

Rumeni karton: Šušnjara, Šimčak, Correia, Osuji, Benedičič; Šoštarič Karič, Sikošek.

Sodnik:
Bojan Mertik (Odranci)

Koper:
Golubović, Šimčak, Kambič, Žužek, Novoselec, Correia, Vešner Tičić, Kotnik (87./Jašaragič), Osuji, Parris (85./Krajinović), Kolobarić (90./Šušnjara).

Maribor:
Bergsen, Sikošek, Šoštarič Karić, Mitrović, Žinič, Vidaković (66./Antolin), Repas, Čuk (46./Šturm), Kronaveter (66./Vipotnik), Brnić (66./Guerrico), Baturina.