Koper v podaljšku boljši

V osmini pokala union sta se v sredo na domači Bonifiki spoprijela Koper in Aluminij iz Kidričevega. Pred nekaj dnevi sta se ista nasprotnika razšla neodločeno, toda danes so v prvem polčasu bili boljši gostje in z zadetkom v 37 minuti povedli z ena proti nič. Dare Vršič pa zadene takoj na začetku drugega polčas za izenačenje. Kasneje nismo več videli žoge v mreži. Koprčani pa so v nadaljevanju imeli kar nekaj priložnosti za zmago. Igrali so se podaljški v katerem so domači zablesteli in z dvemi zadetki odločili srečanje in popeljali “kanarčke” v četrtfinale pokala.

FC Koper – NK Aluminij 3:1 (0:1)

Sodniki: Sagrković Asmir (glavni sodnik), Pospeh Tomislav (1. pomoč), Kovačič Andraž (2. pomoč)
Delegat: Tivold Štefan

Strelci: Štusej 37″, Vršič 48″, Jelič Balta 117″, Stevanovič 121″

Rumeni karton: Bojan Knežević, Aljaž Džankič, Aljaž Ploj, Matej Palčič, Denis Cerovec, Emir Azemović, Stefan Stevanović

Koper: Vargič, Palčič, Žužek, Cerovac, Jozinovič (Mišić), Kneževič (Jelić Balta) , Dodlek, Pejič (Bešir), Vršič, Barišič (Stevanovič), Spinelli (Vekič).

Aluminij: Cotman, Azenovič, Lukas Horvat, Pantalon (Džankič) Prša (Čermak), Ploj ( Bosili), Duhyun (Grajfoner), Jaksič, Matjašič ( Štusej), Maltič Klepač (Kranjc) .

Zadetki s tekme

Bonifika je gostila edini spopad, v katerem sta se merila prvoligaša. Miran Srebrnič in Slobodan Grubor, trenerja Kopra in Aluminija, sta nekoliko premešala enajsterici, priložnost za igro pa je dobilo tudi nekaj igralcev, ki igrajo manj. Med takšne nogometaša spada tudi Juš Štusej, ki se je ob koncu prvega polčasa izkazal z mojstrskim udarcem z roba kazenskega prostora. 

Kidričani so na odmor odšli z minimalno prednostjo, Primorci pa so izenačili kmalu po vrnitvi na igrišče. V gneči pred kazenskim prostorom Aluminija je do strela prišel Dare Vršič in z močnim udarcem premagal Aljaža Cotmana, ki mu je žoga ušla pod rokami. Podobno kot v Brežicah, tudi v Kopru po rednem delu srečanja nismo dobili zmagovalca, v zaključku polurnega podaljška pa so se veselili Koprčani. V 117. minuti je po kotu Vršiča zadel Ivan Borna Jelić Balta, Vršič pa je bil asistent tudi pri tretjem zadetku gostiteljev. Po njegovem predložku se je pred golom Aluminija znašel Stefan Stevanović.