Ante Guberac jasno in glasno

V Kopru je vse podrejeno vrnitvi v prvo ligo. Edini drugoligaš, ki v tej sezoni še ni izkusil poraza, hkrati pa ga v pokalu od Evrope ločijo le še trije koraki, je zelo ambiciozen. “Naš proračun je prvoligaški. Zaradi tega od fantov zahtevam napredovanje v prvo ligo.

Vršič: Lažje igramo z boljšimi

V drugi ligi so še edini neporaženi. Vknjižili so devet zmag in štiri remije, pogled na lestvico pa razkriva, da se pripravlja krčevit, nadvse dramatičen primorski dvoboj za prvo mesto, ki neposredno vodi med elito. Največji tekmec Kopra je Gorica, spopad velikih rivalov pa je v tej sezoni zaznamovan tudi s tem, da klub z Obale vodi dolgoletni strateg vrtnic Miran Srebrnič. Ikona novogoriškega kluba se je preselila v Koper, kjer uživa v delu in za zdaj dosega zadovoljive rezultate. “Točkovno nam gre zelo v redu, so pa tekme zahtevne, ker se skoraj vsi tekmeci proti nam zaprejo in jih je težko prebijati,” je za Planet TV povedal 49-letni Primorec.

“Lepo drvimo, sicer pa lažje igramo z boljšimi,” je dejal Dare Vršič. Nekdanji reprezentant, ki je v bogati karieri osvajal številne naslove, bil pa tudi že prvi strelec 1. SNL, se je poleti iz Maribora preselil na Bonifiko. S Koprom ima velike cilje, z njim želi kmalu zaigrati v prvi ligi. Lahko se pohvali z bogatimi izkušnjami z igranjem na najvišji klubski ravni. Podobno velja za številne njegove soigralce.

Srebrnič: Čuti se strah

Barve Kopra branijo tudi Igor Nenezić, Goran Galešić, Ivica Guberac, Žan Žužek, Dejan Djermanović, Damir Hadžić, Jaka Štromajer, Luka Vekić, Luka Badžim, pa nekdanji kapetan Hajduka Goran Jozinović in še sedem Hrvatov, med njimi tudi Željko Tomić, ki je v prvi slovenski ligi igral že pred osmimi leti, ko je bil član Primorja. Koper je tako sestavljen le iz slovenskih in hrvaških igralcev.

Miran Srebrnič premore bogate izkušnje z vodenje prvoligaša. Foto: Planet TV “Proračun je prvoligaški. Zaradi tega od teh fantov pričakujem in zahtevam, da klub pripeljejo v prvo ligo,” sporoča predsednik Kopra Ante Guberac. Vse kaj drugega kot napredovanje med najboljše bi tako doživel kot neuspeh. Napovedal je, da se bodo sponzorji počasi, zlasti s prebojem v prvo ligo, vračali v klub.

Visoko zastavljeni cilj je določeno breme za igralce. “Pritisk je, če moraš zmagovati. Prisotna je pozitivna trema, a nam, ko dosežemo prvi gol, običajno steče. Iz tekme v tekmo gre na boljše,” je prepričan kapetan Ivica Guberac. “Čuti se strah, da bi nam spodrsnilo. Moramo igrati bolj sproščeno, da pride kakovost bolj do izraza,” je sina predsednika dopolnil trener Srebrnič, prepričan, da lahko njegovi izbranci v nadaljevanju zaigrajo še bolje.

Raje v prvo ligo kot v Evropo

Predsednik Kopra Ante Guberac je razkril največji cilj. Zanima ga le vrnitev v prvo ligo. Foto: Planet TV Danes čaka Koprčane zelo pomembna tekma. V prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije bodo gostovali pri Aluminiju, vročem presenečenju Prve lige Telekom Slovenije. Povratna tekma bo konec meseca v Kopru, na njej pa bodo Srebrničevi izbranci lovili preboj v polfinale. Če bi jim uspel in bi po Beltincih in Mariboru v pokalu izločili še Kidričane, bi bili od velikega podviga oddaljeni samo še dva koraka.

Lahko bi postali prvi drugoligaški klub v zgodovini pokalnega tekmovanja, ki bi šel v samostojni Sloveniji do konca in osvojil lovoriko. S tem bi si tudi priigrali nastop v Evropi, kjer so v tem tisočletju pogosto nastopali in dosegli tudi nekaj odmevnih zmag (na primer nad splitskim Hajdukom, zagrebškim Dinamom, grškim Egaleom …).

“Verjemite mi, da bi prej sprejel scenarij, da bi šli v prvo ligo, kot da ostanemo v drugi ligi še eno sezono in igramo v Evropi kot pokalni zmagovalci. Tega si ne bi želel,” je kapetan Guberac dal vedeti, kaj je njegova prva želja. In kakšna je želja celotnega kluba. Koper se želi vrniti v prvo ligo, vse je podrejeno temu. Za zdaj mu kaže dobro, naslednji obračun v drugi ligi je gostovanje na Ravnah na Koroškem, kjer bodo poskušali niz neporaženosti nadaljevati proti Fužinarju.

VIR: Sportal

NK Koper 1920 - 2020 " Bodi moder, navijaj za rumene "